beantwoord

Willekeurig geweigerd bij fietsenstalling utrecht jaarbeurspleinToon eerste bericht

33 reacties

...
De situatie lijkt aangepast te zijn. Er staat nu een bord waarop mensen met krat en zitje een plekje in de klomp wordt aangeboden als je foets niet in t rek past. Bij de ingang van CS jaarbeurs al n paar keer n medewerker aangetroffen die kratjes en zitjesmensen vraagt of ze de fiets wel in het rek wilde zetten. (In mijn ervaring tot dusverre steeds aardig en beleefd, inclusief een bedankje.)

Er lijken ook minder foute fietsen te staan, weet niet of dit te maken heeft met het bord, of de verbale instructies, of dat de resterende foutparkeerders inmiddels gewoon verwijderd worden.

So far so good
Heel fijn om te lezen dat er verbetering merkbaar is, Hlml 🙂
Reputatie 6
Badge +1
de meeste fietsenrekken zijn niet gemaakt om daar de fietsen met brede banden, brede bagagerekjes, voorkratjes en kinderzitjes met hoge rugzitting te stallen. In alle stallingen waar ik kom, kan ik naast dit soort fietsen mijn fiets niet meer kwijt. Dus snap dat voor dat soort fietsen minder plek is want zij nemen vaak meerdere plekken in beslag. Nieuwe op deze fietsen afgestemde rekken zie ik niet zo snel komen gezien de kosten. Wel zouden stallingen meer plekken vrij kunnen maken door bestaande rekken te verwijderen en aangeven dat buren die plekken gestalde fietsen verwijderd kunnen worden/boete kunnen verwachten.
Vanochtend stond het bord er weer, en werden er mensen geweigerd. (Kon er zelf langs sluipen.) Neem dezelfde plaats in beslag als een ander, dus verwacht net zo goed toegelaten te worden.

Ik zou dus toch heel graag horen wat het beleid is. @ns
Reputatie 6
Badge +1
@Hlml heb jij een breed voorrekje of een achterzitje? Na een paar beschadigingen door fietsen met een breed voorrekje zet ik hem er niet meer naast, maar kan niet voorkomen dat er toch een fiets met krat naast gepropt wordt, waardoor ik mijn fiets niet meer in mijn eentje uit het rek krijg. Dus als jij een fiets hebt met zo'n breed voorrekje en/of krat kun je wel denken dat het past, maar dat is niet altijd het geval.
@MoDe Nee, smal voorzitje achter het stuur, en hoog achterzitje. Past keurig, altijd bovenin. Ik vind een krat voorop sneller hinderlijk, deze is breder, en zit onder het stuur.

In mijn optiek zijn kinderzitjes qua mobiliteit voor veel mensen onvermijdelijk, want je gaat direct van school of opvang naar je werk, terwijl er best alternatieven zijn voor een krat voorop.
Reputatie 6
Badge +1
https://www.ad.nl/utrecht/fietsers-met-krat-geweigerd-bij-fietsenstalling-utrecht-centraal~aa30b15f/

Reageer