beantwoord

Wordt de prijsweergave van de toiletten op stations met Sanifair aangepast?

  • 9 augustus 2016
  • 31 reacties
  • 1827 Bekeken

Reputatie 5
Badge
Ik zie hier nu bij de stationsinformatie op NS.NL dat op station Groningen en Utrecht CS, waarschijnlijk ook andere stations met Sanifair toiletten. Dat de prijs voor de wc's, onterecht, 0,50 euro is. Dit is in de werkelijkheid, door de komst van Sanifair, verhoogt naar 0,70 euro per toiletbezoek. Kan dit aangepast worden?
Zie hier:
http://www.ns.nl/stationsinformatie/groningen.html
http://www.ns.nl/stationsinformatie/utrecht-centraal.html

Waarom zijn deze toiletten eigenlijk naar Sanifair gegaan?

EDIT: Ik zie dat de prijsweergave voor station Zwolle wel correct is. http://www.ns.nl/stationsinformatie/zwolle.html
Ik zie dat er bij de Amsterdamse stations ook weinig van klopt.
R'dam CS ook niet.

Overzichtje:
Groningen: Incorrect http://www.ns.nl/stationsinformatie/groningen.html
Zwolle: Correct http://www.ns.nl/stationsinformatie/zwolle.html
Amsterdam (Alle stations met Sanifair): Incorrect http://www.ns.nl/stationsinformatie/amsterdam-centraal.html
Leiden CS: Incorrect http://www.ns.nl/stationsinformatie/leiden-centraal.html
Nijmegen: Incorrect http://www.ns.nl/stationsinformatie/nijmegen.html
Arnhem Centraal: Incorrect http://www.ns.nl/stationsinformatie/arnhem.html

Verder komt er Sanifair op:
Amersfoort
Haarlem
Den Haag CS
Breda
Tilburg
Maastricht
Eindhoven
Den Bosch
icon

Beste antwoord door Denice NS 9 augustus 2016, 19:29

Ik heb het doorgegeven aan onze websitebeheerders 🙂 Zij zullen dit zo spoedig mogelijk aanpassen. Heb je dit artikel al gelezen?
Bekijk origineel

31 reacties

Ik heb het doorgegeven aan onze websitebeheerders 🙂 Zij zullen dit zo spoedig mogelijk aanpassen. Heb je dit artikel al gelezen?
Reputatie 5
Badge
@DeniceNS Fijn dat het wordt aangepast en dank voor de vlugge reactie. 🙂 Ik heb het artikel net na plaatsing toevallig gelezen.
Reputatie 7
Badge +3
Erg 'fair' is het allemaal niet.
Toiletbezoek binnen het gebied achter poortjes zou gratis moeten zijn voor reizigers. Al was het maar omdat toiletten in de treinen vaak smerig zijn en sommige treinen niet eens toiletten hebben.
Reputatie 7
Badge +3
Waarom zou dat "gratis" moeten zijn? Het lijkt me redelijk dat je gewoon voor de kosten betaalt, het toiletpersoneel werkt ook niet gratis.
Reputatie 7
Badge +3
Waarom kan ik in een trein die een toilet heeft zonder te betalen naar het toilet en op een station niet? In beide gevallen ben ik een betalende klant van NS.

Maakt het schoonmaakpersoneel de treinen voor niets schoon?
Reputatie 7
Badge +4
Goede en schone toiletvoorzieningen horen bij de prijs inbegrepen te zijn. Het is een noodzaak en kan dus niet als service worden beschouwd. Voldoende goede, gratis en schone voorzieningen horen er te zijn, zeker als in sprinters de toiletten, mijns inziens ten onrechte, ontbreken.


Niet iedereen is jong en gezond, vrouwen zijn soms zwanger en het zou me een gruwel zijn als deze voorziening in handen kwam van mensen die alleen op winst uit zijn. Privatisering kan ook te ver doorslaan. Het is een noodzakelijke voorziening, geen keuzegedrag en het voorkomt bovendien ongewenste gedragingen op en rond stations.

Extra betalen voor sanitair is niet fair en Sanifair is impliciet dus een leugen.
Reputatie 7
Badge +3
@Thom
Ik ben het geheel met je eens. Daar komt nog bij dat NS wel allerlei eten en drinken verkoopt op stations (en daar grof geld aan verdient) maar je vervolgens ook nog wil laten betalen om de restproducten van al dat eten en drinken netjes af te voeren. In dit geval geven ze je een tegoedbon zodat je nog meer eten en drinken kunt kopen.
Reputatie 5
Badge
@Thom Compleet met je eens. Sanifair vind zichzelf misschien heel Fair, maar het is inderdaad niet zo Fair om 0,70 euro neer te tellen als je al behoorlijk wat geld betaald om met de trein te reizen. Zeker voor de groepen die jij noemt. De voorwaarden van de bon zijn ook niet zo "Fair", want je moet 2,50 euro aan spul kopen bij de kiosk of swirls.... om er wat aan te hebben.
Zelf zou ik graag een concept als bij verschillende HEMA winkels zien. Gratis toilet gebruik bij consumptie, of 0,20-0,50 euro per gebruik.
Reputatie 6
Ik ken Sanifair inderdaad van de Autobahn. Als er een Raststätte is, dan is dat meestal een duurbetaalde Sanifair. Een stop - 2 minuten - verderop is er dan een Parkplatz met een gratis, door de snelwegbeheerder aangelegd toilet. Of toch in ieder geval een onbewaakte boom.

Bij de stations heb je die keuze niet.
Reputatie 5
Badge
@Ferdinand Delasoie Inderdaad.
Reputatie 4
Maar als je betalen voor het toilet te duur vindt, dan moet het betalen van 50 cent ook al teveel geweest zijn. Waarom wel accepteren dat je in een winkel wel moet betalen voor het toilet en bij de spoorwegen niet ?

En voor de SLT-treinen, daar komt een toiletvoorziening in. Die gaat dan wel ten koste van wat zitplaatsen 😛
Reputatie 7
Badge +3
Ik vind 50 cent op zich niet te duur. Maar als ik met de trein reis heb ik al betaald aan NS. Voor dat geld (en dat van alle andere reizigers) kan NS makkelijk fatsoenlijke toiletvoorzieningen regelen. Stel dat ieder ritje met de trein 10 cent duurder zou worden doordat daar een toilettoeslag in verwerkt zit, vind ik dat beter te verkopen dan de deal met Sani-unfair.
Reputatie 5
Badge
@WaldoG Ik vind €0,50 ten minste redelijker dan €0,70.
Reputatie 1
.Sanifair is impliciet dus een leugen.
Net als Smullers 😃
Reputatie 5
Badge
@achterhoeker Smullers is lekker. 🙂 De sauzen zijn te duur, patat is te betalen. Evenals hamburgers.
Reputatie 6
Badge
Maar bij Sanifair krijg je wel een kortingscoupon voor aanbieding bij de eettentjes op de stations.
Reputatie 7
Badge +4
Wel eerst handen wassen dan en hopen dat ze daarvan schoner worden bij Sanifair.
Reputatie 1
@achterhoeker Smullers is lekker. 🙂 De sauzen zijn te duur, patat is te betalen. Evenals hamburgers.
Hmm, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik zou 't eigenlijk wel fair vinden als je met je Smullersbon ook korting zou krijgen bij sanifair.
Reputatie 7
Badge +4
Lijkt me een goed idee, al zou ik korting bij een bedrijf (formule) als Kiosk meer waarderen 😉
Reputatie 7
Badge +3
Blijkbaar is het concept met de tegoedbonnen toch niet zo winstgevend. Toen ik het systeem voor het eerst zag bij benzinestations was het af te rekenen bedrag 50 cent en kon je met de tegoedbon ieder product kopen in de winkel. En als je twee bonnen had, kon je iets van een euro kopen. Nu is er vaak een minimumbedrag van €2,50 om 50 cent korting te krijgen. En bij Sanifair krijg je 20 cent in het geheel niet meer terug.

Ik moet toegeven dat de toiletten die door Sanifair en 2theLoo geëxploiteerd worden over het algemeen goed schoon zijn. Maar er zijn wel kapitalen uitgegeven aan luxe sanitair en die investeringen betalen we uiteindelijk zelf.
Reputatie 5
Badge
Tot dusver is de info op de site nog niet veranderd. (Ik heb verder ook geen idee hoelang zoiets duurt)
@achterhoeker Smullers is lekker. 🙂 De sauzen zijn te duur, patat is te betalen. Evenals hamburgers.
Hmm, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik zou 't eigenlijk wel fair vinden als je met je Smullersbon ook korting zou krijgen bij sanifair.

Omdat het er meteen weer aan de andere kant uit spuit, bedoel je?
Sommige mensen kunnen het prima verteren. 🙂 Zelf sla ik vooralsnog even over. Als ik het zo lees. 😉
Reputatie 7
Badge +3
Het blijft een vreemde zaak. In de horeca is het verplicht om toiletgelgenheid te bieden.
Op station wordt door NS Stations grof geld verdiend aan de verkoop van eten en drinken. Dan zou je denken dat uit de opbrengsten makkelijk toiletvoorzieningen bekostigd zouden kunnen worden voor de mensen die dat eten en drinken gekocht hebben (en de overige gebruikers van de stations).
Reputatie 5
Badge
@Pe_Pe Dan maken de Sanifair toiletten winst bij groepen waarbij het er snel weer uit komt. 🙂 Een hele cyclus! Sanifair>Smullers>Sanifair>Smullers

Reageer