Afzien van korting ten behoeve van GTBV

  • 28 mei 2014
  • 3 reacties
  • 257 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Stel je reist van A naar C en vertrekt in de spits uit A, dan is het vaak voordelig in een tussenstation B uit en in te checken als daar de daluren zijn aangebroken.

Stel nu dat je vertraging hebt op het traject van A naar B, waardoor je ook later in C zal aankomen. Het uit- en inchecken in B kan dan meer nadeel dan voordeel opleveren, doordat de vergoeding over een kortere reis wordt berekend, en eventueel ook doordat een vertraging van bijvoorbeeld 5 minuten in B kan resulteren in een vertraging van 30 minuten in C (als je in B sowieso moet overstappen en door de vertraging je aansluiting mist). In zo'n geval kan je beter afzien van uit- en inchecken in B.

Dit bedacht ik naar aanleiding van https://forum.ns.nl/stel-vraag-14/verkeerde-inschatting-claim-geld-terug-vertraging-2146.

3 reacties

Dit kan inderdaad nadeel opleveren als je later gebruik wilt maken van de 'Geld Terug bij Vertraging' regeling. Van te voren is het echter lastig te voorspellen of de geschetste situatie zal plaatsvinden.
Reputatie 6
Badge +2
Je hoeft pas in B te beslissen, na constatering of je je aansluiting hebt gemist, of je daar uit- en incheckt. En als het een halfuursdienst is zal je dan in het algemeen een half uur vertraging hebben.
Reputatie 3
Badge
Met andere woorden:
in B moet de reiziger afwegen of restitutie van 50% over de hele reis A-C opweegt tegen de korting van 40% op het traject B-C PLUS restitutie van 50% op het traject A-B.

Ga er maar aan staan. . .

Reageer