Aparte OV chipkaart voor voltarief

  • 19 juni 2018
  • 4 reacties
  • 110 Bekeken

Reputatie 1
Als je voor 9 uur vertrekt kon je tot voor kort op een volgend station uit- en inchecken, en verder reizen met korting. Opeens kan dat niet meer, er moet minimaal een half uur tussen de uitcheck en incheck zitten. Heel onhandig. De oplossing is om voor het eerste deel een andere OV chipkaart te gebruiken. Het loont natuurlijk alleen als je die toch al hebt, of er meer dan 7,50 mee uitspaart. Wel weer bijzonder onhandig, er gaat al zo veel mis met in- en uitchecken.

4 reacties

Reputatie 7
Het is alweer een hele tijd, ik geloof september 2016. Het is voor de een nadelig, de ander voordelig. Als u namelijk in de daluren incheckt en in de spits uit en incheckt, blijf het dagtarief gelden.

Een 2e kaart kopen is eventueel een oplossing, een e-ticket kopen is ook een mogelijkheid, waarbij u geen extra kosten maakt. Het e-ticket is op uw telefoon te laden.
Hallo BartAbc,

Zoals Slidestops aangeeft is deze wijziging inderdaad alweer een tijdje geleden doorgevoerd. Hier lees je daar meer over. Je geeft aan dat er al zoveel mis gaat met checken. Wat gaat er precies mis?
Reputatie 7
Badge +4
U kunt ook een e-ticket tot de plek waar u incheckt op uw mobiel laten zetten. Dat kost niets. en u heeft ook geen chipkaart nodig. U opent het poortje met de. vierkante code.

Een chipkaart is natuurlijk makkelijker, maar niet echt nodig.
Reputatie 4
Voor de meeste reizigers is de regelwijziging (inderdaad al sinds september 2016) voordelig. Ik maak er als Dal Vrijreiziger ook veel gebruik van. Het is ook veel logischer: voor september 2016 kreeg je alleen bij een overstap in hetzelfde tariefblok als je check-in de melding "Overstap OK" te zien en hoefde je dus niet opnieuw het basistarief te betalen en liep je langeafstandskorting door. Als je na een check-in in de spits uit- en weer incheckte in de dal werd het niet als een overstap gezien en kreeg je weliswaar korting, maar betaalde je ook opnieuw het basistarief en werd je langeafstandskorting gereset naar 0. De nieuwe situatie is veel eenduidiger.

Reageer