beantwoord

Automatisch opladen

  • 22 maart 2014
  • 4 reacties
  • 9448 Bekeken

Hoi
Ik heb automatisch opladen aangevraagd, maar dat gaat ie pas doen wanneer het saldo €0 is.
Dat vind ik vreemd omdat wanneer er minder als €10 op mn kaart staat ik niet kan inchecken dus eigenlijk niet reizen.

Kan iemand mij vertellen hoe dat allemaal precies werkt of een linkje plaatsen zodat ik get zelf ergens kan vinden/
icon

Beste antwoord door Daniel 22 maart 2014, 09:46

Beste paulkokkie,Die 10 euro is een vereiste van NS: omdat treinreizen over het algemeen wat duurder zijn dan een reis met een ander soort OV is de borg hoger. Een goed bewaard geheim is trouwens dat je eigenlijk minimaal 6 euro op je kaart moet hebben. De 4 euro borg, zoals die in alle andere soorten OV geldt, mag je namelijk negatief staan op de kaart. (Voor bus, tram en metro kan je dus inchecken zolang er meer dan 0 euro op je kaart staat)Als je incheckt met een kaart waar minder dan die 6 euro op staat zal gedetecteerd worden dat er niet genoeg saldo op staan en omdat je automatisch opladen hebt wordt dan het gekozen bedrag op je kaart geladen. Het automatisch opladen vindt namelijk altijd bij het inchecken plaats wanneer je saldo na die transactie onder de -4 euro zou komen.Een ding waar je wel op moet letten is dat je niet negatief mag komen te staan na het uitchecken. Stel dus dat er € 6,01 aan saldo op je kaart staat dan kan je inchecken zonder dat automatisch opladen actief wordt. Maak je dan echter een reis die meer dan 6 euro kost dan kan je dus niet uitchecken!Als je automatische oplaadbedrag trouwens niet voldoende is om daarna wel in te kunnen checken schijnt het trouwens mogelijk te zijn om nogmaals je kaart voor de lezer te houden waarna wederom een oplaadtransactie plaatsvindt.Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 3
Beste paulkokkie,

Die 10 euro is een vereiste van NS: omdat treinreizen over het algemeen wat duurder zijn dan een reis met een ander soort OV is de borg hoger. Een goed bewaard geheim is trouwens dat je eigenlijk minimaal 6 euro op je kaart moet hebben. De 4 euro borg, zoals die in alle andere soorten OV geldt, mag je namelijk negatief staan op de kaart. (Voor bus, tram en metro kan je dus inchecken zolang er meer dan 0 euro op je kaart staat)

Als je incheckt met een kaart waar minder dan die 6 euro op staat zal gedetecteerd worden dat er niet genoeg saldo op staan en omdat je automatisch opladen hebt wordt dan het gekozen bedrag op je kaart geladen. Het automatisch opladen vindt namelijk altijd bij het inchecken plaats wanneer je saldo na die transactie onder de -4 euro zou komen.

Een ding waar je wel op moet letten is dat je niet negatief mag komen te staan na het uitchecken. Stel dus dat er € 6,01 aan saldo op je kaart staat dan kan je inchecken zonder dat automatisch opladen actief wordt. Maak je dan echter een reis die meer dan 6 euro kost dan kan je dus niet uitchecken!

Als je automatische oplaadbedrag trouwens niet voldoende is om daarna wel in te kunnen checken schijnt het trouwens mogelijk te zijn om nogmaals je kaart voor de lezer te houden waarna wederom een oplaadtransactie plaatsvindt.

Hey, Daniel,
bedankt voor je antwoord.
Ik heb €50 gekozen bij het auto opladen, lijkt me dan dus wel genoeg, denk ik zo.
Reputatie 1
Die € 10 is enkel wanneer je een abonnement hebt bij NS. Wanneer je 'gewoon' op saldo reist kost het inchecken € 20 en heb je dus minimaal € 16 nodig.
Dag paulkokkie, het antwoord van Daniel is inderdaad juist. Via deze link lees is het mogelijk meer informatie te lezen over het automatisch opladen: https://www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/zelfregelen/watisautomatischopladen/ Groet Ramon

Reageer