Flex & Samenreiskorting

  • 7 juni 2021
  • 2 reacties
  • 68 Bekeken

Reputatie 2

Heb je Flex? Mooi zo. Wil je eens een dagje zonder Flex? Dat kan, maar je moet er wel een beetje moeite voor doen.

Ga naar een automaat van een streekvervoerder. Ik heb het zelf getest bij Blauwnet en Arriva. Zo’n automaat vind je helaas alleen op een station waar NS niet komt. Zet bij de automaat Samenreiskorting aan. En ziedaar: je hebt geen Flex meer!

De volgende dag staat Flex vanzelf weer aan.


2 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Het is niet dat je dan geen Flex meer hebt, maar de Samenreiskorting op een andere automaat dan NS laden zal tijdelijk Flex overrulen en heeft dan voorrang. Consequentie is dan ook dat je in zo'n geval saldo moet hebben, iets wat bij Flex niet nodig is.

En als je Flex basis (zonder abonnement) hebt en niet van plan ben nog een abonnement te nemen kun je net zo goed Flex opzeggen en weer terug gaan naar reizen op saldo, dan hoef je dit soort truukjes niet uit te halen en kun je gwoon bij iedere automaat, dus ook van NS, Samenreiskorting laden. Of zorg voor een 2e OV-chipkaart zonder Flex.

Reputatie 2

Het is niet dat je dan geen Flex meer hebt, maar de Samenreiskorting op een andere automaat dan NS laden zal tijdelijk Flex overrulen en heeft dan voorrang.

 

De door mij beschreven methode werkt niet bij NS, maar alleen bij Blauwnet en Arriva, en misschien nog andere streekvervoerders. Wil je samenreiskorting van NS, dan moet dat op de website worden aangevraagd. Het kan niet bij de automaat. En dan blijft Flex actief.

Reageer