in- uitchecken via telefoon

  • 26 november 2019
  • 5 reacties
  • 137 Bekeken

Nu je met je telefoon kunt betalen (oa apple pay) heb je steeds minder pasjes nodig en bij je. Denken jullie na over in- en uitchecken met je telefoon?

 


5 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Wie weet komt het nog zover, een abo in de Wallet en inchecken met de AppleWatch. De techneuten zijn er nog niet uit. Een e-ticket op de mobiel met de vierkante code werkt al wel.

Reputatie 5

Zie:

https://www.ovpro.nl/metro/2019/10/31/meerdere-ov-betaalmethodes-voor-elke-doelgroep-en-reiswens/

 

https://www.emerce.nl/nieuws/betalen-bankpas-smartphone-vervangt-ovchipkaart

Badge +3

Tja, in 2023 zal het best lukken allemaal. Men heeft dus nog even de tijd!

Wel zal er eerst nog op uitgebreide schaal getest moeten worden. Een nieuwe betaalmethode voor het openbaar vervoer waarmee KPN en andere partijen hadden willen starten mislukte in 2018 jammerlijk. Het betaalsysteem bleek extreem lastig te installeren en werkte niet met de iPhone. Negen verschillende ICT-sytemen moesten worden gekoppeld om een succesvolle betaling te doen.

De proef heeft miljoenen euro’s gekost. Tot 2016 besteedde Translink, dat eigendom is van de gezamenlijke openbaar vervoerbedrijven, 1,2 miljoen euro aan OV-chip Mobiel.

En als locatie-tracking vereist is om je traject te bepalen (ben je vanuit Limburg via Eindhoven en Den Bosch naar Arnhem gereisd met de NS, of van Roermond naar Nijmegen met Arriva? Want aan de reistijden kunnen we het niet zien, dat is hetzelfde!) dan is het sowieso een no-go voor o.a. mijzelf eigenlijk.

Telefoon een paar uur op vliegtuigstand is sowieso wel rustgevend soms...

Reputatie 5

De bedoeling is om uiterlijk 2021 de nieuwe betaalwijzen landelijk te introduceren waarna, uiterlijk 2023,  de huidige techniek (ov chipkaart) stop wordt gezet.

Dit alles bij gebleken werking.

Hoi Margriet1234, welkom op de NS Community. 

Er wordt inderdaad gewerkt aan alternatieve betaalmethoden, maar op dit moment valt nog niet met zekerheid te zeggen wanneer die beschikbaar komen. De linkjes van BrunoEst geven een goed beeld van mogelijke alternatieven en ambities. Ook de NOS heeft hier een artikel over geschreven. 

 

Reageer