Kids vrij kaart - verloopdatum? | NS Community
beantwoord

Kids vrij kaart - verloopdatum?

  • 6 October 2023
  • 2 reacties
  • 185 Bekeken

Hoi community!

op de kids vrij pas van mijn zoon staat een vervaldatum: wordt er dan een nieuwe pas toegezonden?

Er staat in de voorwaarden dat deze elk jaar automatisch verlengd wordt, de vervaldatum is dan verwarrend :)

Alvast dank!

Neel

icon

Beste antwoord door Tochjo 6 October 2023, 09:09

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3

Er zit een verschil tussen de geldigheid van het abonnement en de geldigheid van de OV-chipkaart waar het abonnement op staat. Het abonnement Kids Vrij wordt automatisch verlengd. De OV-chipkaart heeft een geldigheid van vijf jaar en wordt niet automatisch verlengd.

Als de OV-chipkaart (bijna) verlopen is, dan kunt u een vervangende kaart aanvragen via www.ov-chipkaart.nl (kies onder “Direct regelen” voor “(Bijna) verlopen kaart vernieuwen”). Op deze vervangende kaart zal het Kids Vrij-abonnement worden overgezet. Let op: als de kaart verloopt en u vraagt geen vervangende kaart aan, dan wordt het Kids Vrij-abonnement niet automatisch beëindigd. Gezien de lage abonnementskosten maakt dat hier niet veel uit, maar in principe blijft u dan betalen voor een abonnement dat u niet meer kunt gebruiken.

Reputatie 7
Badge +3

Bij een kidsvrij abonnement wordt er niet automatisch een nieuwe kaart gestuurd als deze vervalt. Een nieuwe kaart kost €7,50 bij ov-chipkaart.nl Deze kosten krijg je bij een (gratis) kidsvrij abonnement niet door NS vergoed. Vraag de kaart via kaartvernieuwing aan.

Reageer