beantwoord

Kun je met ov chipkaart 65 + ook reizen met de trein en krijg je dan ook korting?

  • 2 September 2021
  • 1 reactie
  • 71 Bekeken

Hallo,  ik reis in september met de trein van Groningen naar Rotterdam Centraal en moet dan overstappen naar de bus om bij het vliegveld te komen. Krijg ik korting op het treinkaartje met de ov chipkaart  en kan ik met het treinkaartje in de bus naar het vliegveld?

Vr gr Luwina 

icon

Beste antwoord door Thom 2 September 2021, 08:16

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +4

U krijgt in de trein niet automatisch 34 procent leeftijdskorting, in de bus wel als u een persoonlljke ov-chipkaart heeft.. U kunt met de persoonlijke chipkaart in bus en trein, en alle andere openbaar vervoer. U krijgt alleen 65 plus  korting als u een persoonlijke ov-chipkaart heeft, waaruit blijkt dat u daadwerkelijk 65 jaar of ouder bent.

Als u met de trein reist met een ov-chipkaart moet u inchecken in Groningen en uitchecken in Rotterdam. In de bus moet u inchecken in Rotterdam en uitchecken bij het vliegveld.

 

 

Korting in de trein krijgt u alleen met een abonnement, in de bus naar het vliegveld krijgt u wel 34 procent korting.Als u vaker met de trein reist zou ik een Dalvoordeelabonnement met Keuzedagen overwegen. Heen en terug van Groningen naar Rotterdam kost dan twee keuzedagen als u gaat vliegen.

 

Reageer