beantwoord

OV 16 jarigen

  • 23 augustus 2019
  • 35 reacties
  • 727 Bekeken


Toon eerste bericht

35 reacties

Vreemd zeg. En via de reishistorie via Mijn NS of OV-chipkaart is wel te zien dat de heenreis gratis was?
ja, dat zou je denken Robert. Maar is dus niet zo. ik zal morgen gaan bellen met DUO.
Badge +3
Ik heb mijn vorige reactie nog wat aangevuld, kijk daar vooral ook even naar.
Hoi Maxime, via de link naar OV-chipkaart is te zien dat er inderdaad bij het uitstappen van de heenreis een minsaldo is aangemaakt.
Zij heeft overigens een kaart voor 16-jarigen MBO opleiding en die zouden zonder saldo mogen reizen.
Super bedankt voor de info Robert. Dit is heel behulpzaam wat je aanreikt. Ik begrijp nu waarom ze een negatief saldo heeft.
Robert, weet jij of het negatieve saldo eerst verrekent moet worden, voordat ze met de OV kaart kan reizen? En waar/hoe betaal ik die dan?
Wat jammer dat bij haar het Studentenreisproduct nog niet werkt dan. Zou je het niet via: https://www.studentenreisproduct.nl/detail/contact/ kunnen vragen?
Badge +3
Robert, weet jij of het negatieve saldo eerst verrekent moet worden, voordat ze met de OV kaart kan reizen? En waar/hoe betaal ik die dan?
Je kunt het saldo gewoon aanvullen bij een servicepunt (supermarkt e.d.) of zelf online wat saldo bestellen voor de komende dagen, zie https://www.ov-chipkaart.nl/reizen-met-saldo/bestel-saldo.htm en dat dan ophalen als bestelling bij een automaat. Veel bussen hebben ook al een ophaalpunt daarvoor bij het raam naast de voorste deur of in de bus zelf.

Een andere optie is Automatisch opladen, dan kan ze altijd reizen, en wordt er €10 bijgeschreven op haar kaart zodra die in de min zou komen. Incasso daarvan volgt enkele dagen later. Ook dit moet je (eenmalig) ophalen bij een servicepunt maar daarna hoeft ze nooit meer naar een automaat.

Eventueel overgebleven saldo na 1 september (zodra het SRP werkt) kan je terughalen bij een servicebalie op een station, of gewoon gebruiken voor reizen in het weekend.
dank je wel Robert, ik ben blij met je reacties. Ze zijn duidelijk en brengen mij steeds een stapje verder naar de werkbare oplossing.
Badge +3
Het is zoals het is en ik heb het ook allemaal niet bedacht natuurlijk. Dank voor de complimenten!

Reageer