beantwoord

OV chip kaart voor kinderen - vol tarief?

  • 3 november 2018
  • 6 reacties
  • 309 Bekeken

Goedemorgen,

ik heb de volgende vraag. Recentelijk heb ik een OV chip kaart voor mijn zoontje aangeschaft. Speciaal met foto. Hij is 5 jaar oud.

Na gebruik van de kaart zie ik in de reishistorie dat hij hetzelfde tarief betaalt als een volwassene.

Dit lijkt mij niet correct. En mocht het wel zo zijn, wat is dan het nut van een speciale OV chip kaart voor kinderen?

Heeft iemand hier ervaringen mee?
icon

Beste antwoord door Momo 3 november 2018, 10:52

Op de kaart van uw zoontje kunt u een Kids Vrij abonnement zetten, hiermee kan hij gratis met iemand van 12 jaar of ouder meereizen bij treinreizen. Zonder dit abonnement zal inderdaad gewoon vol tarief worden berekend.
https://www.ns.nl/abonnementen/kids-vrij.html
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Op de kaart van uw zoontje kunt u een Kids Vrij abonnement zetten, hiermee kan hij gratis met iemand van 12 jaar of ouder meereizen bij treinreizen. Zonder dit abonnement zal inderdaad gewoon vol tarief worden berekend.
https://www.ns.nl/abonnementen/kids-vrij.html
Bedankt, ik heb het gelijk gedaan.

Beste,

ik reis vanuit antwerpen naar groningen met mijn zoontje van 5 jaar oud, die volgens de site gratis mag meereizen als ik de kids free in orde doe. ik wilde dat regelen maar blijkbaar heb je daarvoor een OV-chipkaart nodig die ik als belg natuurlijk niet heb. Hoe kan ik dit regelen?

 

met dank

inge

 

Reputatie 7
Badge +4

U vraagt een kaart aan bij ov-chipkaart  en dan vraagt u, als u die heeft, Kidsvrij aan bij NS.

Een Railrunner kopen kan ook voor €2,50 en dat lijkt me handiger. Het kan als e-ticket via het internet. Een Railrunner is een dagkaart voor een kind. Die heeft u binnen twee minuten.

@gekke_henkie is onze Belgische specialist.

Reputatie 5
Badge

Opgelet! Die chipkaart moet dus op naam (incl foto e.d.) van het kind staan! Ik heb geen idee hoe OV-chip hier in NL daarmee omspringt vanuit het buitenland, het is duidelijk anders en veel omslachtiger als gewoon een MoBiB. En het duurt tot 10 werkdagen vordat u die in huis hebt. Je moet bellen, dan kunnen ze (want dat is EUR-verplicht) Uw Belse IBAN verwerken. Uzelf heeft overigens niet perse ok een OV-chipkaart nodig.

Gaat U slechts voor een keer, zelfs op 2 dagen (H+R) bestel dan gewoon per dag die railrunner, stukken makkelijker. Ik weet echter niet hoe de NMBS voor kinderen tarifieert tot grenspunt (aannemend dat U wel niet het boemeltreintje via Roosendaal zal benutten).

@ingejooris,

 

Ik zie dat Thom en bahnrider je al goed geholpen hebben.

Bahnrider schreef

Opgelet! Die chipkaart moet dus op naam (incl foto e.d.) van het kind staan! Ik heb geen idee hoe OV-chip hier in NL daarmee omspringt vanuit het buitenland

 

bahnrider,

Ik heb dit uitgeprobeerd met mijn tablet.

 

De werkwijze voor een kaart bestellen vanuit het buitenland voor een volwassene werkt ongeveer hetzelfde als voor een minderjarige. Je moet dan alleen in het eerste scherm ingeven dat je de kaart besteld voor iemand anders. Je moet dan verder de gegevens ingeven van de kaarthouder. 

 

Voor de betaling van de chipkaart moet je iDeal of PayPal gebruiken. De PayPal-account kan je op het betaalscherm aanmaken. Daar ga je wel de gegevens van een meerderjarige moeten ingeven.

 

Na ongeveer een week of 10 dagen ontvang je dan de kaart in je Belgische brievenbus.

 

Die 10 dagen wachttijd voor de controle van je IBAN-nummer kan je eventueel omzeilen door naar een NS loket te gaan. Een ander forumlid is er een tijd terug in geslaagd om een grensabonnement te kopen aan het loket in Breda. Je gaat dan ook moeten wachten op de controle van de rekening om het abonnement definitief op te laden, maar ze kunnen dan eventueel een tijdelijk reisrecht geven.

 

Verwijs daar maar voor naar de interne kennisbank. https://community.ns.nl/abonnementen-2/abonnementen-update-en-aanschaf-abonnement-zonder-ideal-61697

 

BTW, ik vermoed dat ingejooris haar rit opsplitst. Bij een internationaal ticket voor een volwassene en een kind van 4 moet je niets voor het kind betalen. Dit is dan voor de volwassene wel duurder dan bv. een weekendretour naar Roosendaal en een actieticket van bv. 12,50 euro voor een enkele rit met actie van de dag of zo.

Reageer