beantwoord

OV-chipkaart vernieuwen of niet

  • 28 maart 2019
  • 3 reacties
  • 153 Bekeken

Goedemiddag,

Graag wil ik weten of ik een nieuwe ov chipkaart kan krijgen ivm mijn nieuwe achternaam (achternaam van mijn man). Deze staat overal op mijn documenten. Wat moet ik daarvoor doen? Voor informatie: bij mijn huidige ov chipkaart is het jaarabonnement aangesloten en een jaarabonnement voor fietsenstalling.

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Stefanie
icon

Beste antwoord door iMark 28 maart 2019, 15:49

Volgens mij moet het kunnen via het formulier dat te downloaden is via https://www.ov-chipkaart.nl/vervangen-of-beeindigen/gegevens-op-kaart-zijn-onjuist.htm

Er zijn wel kosten aan verbonden aan het aanvragen van een nieuwe kaart: €11Verder zul je via bij NS je gegevens moeten wijzigen. Helaas kun je geen naamswijziging doorgeven via MijnNS. Ik weet niet of een wijziging bij Translink (het bedrijf dat de OV-chipkaart uitgeeft) ook leidt tot wijziging van de gegevens bij NS. Misschien dat een moderator dat kan bevestigen.
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Volgens mij moet het kunnen via het formulier dat te downloaden is via https://www.ov-chipkaart.nl/vervangen-of-beeindigen/gegevens-op-kaart-zijn-onjuist.htm
Er zijn wel kosten aan verbonden aan het aanvragen van een nieuwe kaart: €11

Verder zul je via bij NS je gegevens moeten wijzigen. Helaas kun je geen naamswijziging doorgeven via MijnNS. Ik weet niet of een wijziging bij Translink (het bedrijf dat de OV-chipkaart uitgeeft) ook leidt tot wijziging van de gegevens bij NS. Misschien dat een moderator dat kan bevestigen.
Hallo Stef3011 en welkom bij de NS Community.

Je kunt de gegevens op je OV-chipkaart wijzigen via de klantenservice OV-chipkaart, zoals iMark al aangeeft. Voor het wijzigen van de gegevens bij NS dien je contact op te nemen met onze Klantenservice, bij voorkeur via Sociale Media en Live Chat. Mijn collega's passen graag je gegevens aan!
bedankt voor de reacties!

Reageer