beantwoord

OV wissel is fraude?

  • 19 januari 2017
  • 28 reacties
  • 5173 Bekeken

Vanochtend heb ik in haast het huis van mijn vriend verlaten. In zijn portemonnee zat mijn en zijn OV kaart en zonder goed op te letten heb ik de verkeerde meegenomen, beiden zijn wij in het bezit van een studenten OV. Nu krijg ik net een belletje of ik zsm een foto van mijn identiteitsbewijs naar hem wil sturen. Een conducteur beschuldigde hem in de trein van Amersfoort schothorst naar Hilversum van Fraude, omdat hij mijn OV kaart bij zich had. Hij heeft verschillende foto's van ons samen laten zien maar werd nier geloofd door de conducteur. Nu heeft mijn vriend een boete gehad van 55 euro?! Terwijl hij heeft bewezen dat de OV kaart van zijn vriendin was en het gewoon een stomme fout is geweest. De conducteur heeft hem beschuldigd van fraude en de boete opgelegd. Ik wil nu graag aanspraak maken op deze boete. Wij zijn in het bezit van het personeelsnummer van de conducteur. Is er iemand die mij kan helpen?
icon

Beste antwoord door Slidestops 19 januari 2017, 13:24

Officieel:

Artikel 70 + 71 WPV 2000.Artikel 70: uitstel van betaling ivm geen geldig vervoersbewijs = 50 euro + ritprijs (jouw 55 dus)Artikel 71: innemen persoonlijke ov-chipkaart + proces verbaal van 90 euro plus 9 administratie kosten.Je bent er dus nog goed vanaf gekomen 😉
Bekijk origineel

28 reacties

Reputatie 7
Ha, hebben ze je weer eens los gelaten...
Badge +3
Ooit zat een man bij mij in de trein wiens persoonlijke OV Chipkaart niet werkte en deze van zijn vriendin had meegenomen. Deze kwam er zonder enige vorm van boete vanaf.
Dan zal er geen abonnement op die kaart gestaan hebben (dus de kaart functioneerde precies hetzelfde als een anonieme kaart). Met een studenten(abonnement) dat korting geeft aan de persoon van wie de kaart is pleeg je natuurlijk wél fraude.

Daar is een lange discussie over geweest en zelfs de geschillencommissie vond een geval van reizen zonder korting op de kaart van iemand anders toelaatbaar. Er was namelijk gewoon de volle prijs betaald (door wie dan ook) voor de reis, dus er was geen sprake van zwartrijden of profiteren van de korting van iemand anders.
Ha, hebben ze je weer eens los gelaten...
Kijk, dit zijn de inhoudelijke reacties van de NS-medewerkers als je vraagt om tekst en uitleg te geven als een BOA een van de beginselsen toe MOET passen.

Reageer