Prijsverschil heen- en terugreis bij overstap naar Arriva

  • 1 oktober 2014
  • 4 reacties
  • 630 Bekeken

Waarom verschillen deze prijzen met een dal voordeelabonnement? beide in de daluren.


4 reacties

Omdat er bij de reis van Zwolle naar Haarlem sprake was van een overstap (waarschijnlijk vanuit Hardenberg). De eerste kilometers van een reis zijn altijd het duurst, vanwege het degressieve tariefsysteem. Die 'dure' kilometers zijn al door Arriva in rekening gebracht.
Welkom op het forum rzutphen!

Het antwoord van De luchtmacht is correct. Als je met meerdere treinvervoerder reist, betaal je bij de treinvervoerder van het eerste deel van je reis het opstaptarief. De lange-afstandskorting wordt berekend over de prijs van de treinvervoerder van het laatste deel van je reis. Dit verklaart dus het prijsverschil op de heen- en terugreis op één en hetzelfde NS traject (in de daluren).

P.s. Ik heb je topic verplaatst naar het subforum OV-chipkaart en de titel aangepast om de vindbaarheid te vergroten.
Het antwoord is begrijpelijk, hopelijk hebben andere mensen er ook iets aan. Als de opstaptarieven en de andere vervoerders ook op de NS OV website te vinden zouden zijn waren dit soort vragen overbodig. Waarom zijn we anders overgestapt op de OV chipkaart?
Je kunt geen informatie over reizen met andere vervoerders vinden in je 'Mijn NS'-account, omdat NS simpelweg niet over gegevens van andere vervoerders kan beschikken. Dergelijke informatie kun je wel vinden als je een account aanmaakt via www.ov-chipkaart.nl

Reageer