beantwoord

terug vragen saldo van de verloren ov chip kaart

  • 16 January 2017
  • 9 reacties
  • 518 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Geachte heer / mevrouw,
Ik ben mijn ov chipkaart kwijtgeraakt. kaartnummer (kaartnummer verwijderd i.v.m. privacy) geldig tot 01-06-2018 Op dit kaart staat saldo €12,85
Kan ik mijn saldo terugkrijgen op mijn bankrekening? Kaart is volgens mij is anoniem maar ik ben geregistreerd en kan mijn reis geschiedenis en saldo in zien.
Met vr. groet,
 

icon

Beste antwoord door Tochjo 16 January 2017, 20:18

Bekijk origineel

9 reacties

Badge +3
Een anonieme OV-chipkaart kan niet geblokkeerd worden. Bij verlies kunt u het saldo daarom niet terugkrijgen. Dat is juist een van de voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Die kunt u bij verlies wel blokkeren.

Ik verzoek u deze topic van mij te verwijderen op de privacy reden. Ik heb geen toestemming gegeven om dat bericht te publiceren.  Alvast bedankt.

Reputatie 7
Badge +4

Ik denk dat u zich niet heeft gerealiseerd dat u uw bericht publiceerde op een openbaar forum.  Toestemming geven is niet aan de orde. Mogelijk kijk een moderator er morgen even naar.

Badge +3

Haha.. 

geldig tot 01-06-2018 Op dit kaart staat saldo €12,85

Dan moet je bij TLS/OV-chipkaart zijn..  https://www.ov-chipkaart.nl/saldo-terugvragen/verlopen-persoonlijke-kaart.htm

Maar een anonieme kaart mag je ook opsturen met dat formulier. Het motto was Dat saldo is van jou! volgens de campagne een tijdje (paar jaar) geleden.. 

Dan gaan ze met ‘speciale apparatuur’ uitzoeken wat er op de chip staat… 

Zie ook https://www.ov-chipkaart.nl/saldo-terugvragen/nog-niet-verlopen-kaart.htm (kaart opsturen voor saldo terug).

Oh wacht, je anonieme kaart is kwijt? Dat is hetzelfde als je portemonnee verliezen helaas. Blokkeren kan wel maar saldo terug niet inderdaad. Dat kan alleen degene die je kaart heeft…

Maar die is dus verlopen in 2018?

Reputatie 7
Badge +4

Het is een topic van drie jaar oud en @Tochjo  gaf het correcte antwoord al.

Je hebt dit zelf gepubliceerd. Ik heb je een privébericht gestuurd. We kunnen je account verwijderen waardoor je naam verwijderd wordt, maar topics worden in principe niet verwijderd omdat deze waardevol blijven voor anderen met eenzelfde vraag. 

Ik ben mijn ov chipkaart kwijt. Kunt u het einddatum van mijn ov achterhalen zodat ik mijn saldo terug kan vragen.

Badge +3

Ik ben mijn ov chipkaart kwijt. Kunt u het einddatum van mijn ov achterhalen zodat ik mijn saldo terug kan vragen.

Heb je een Mijn NS account met de kaart daaraan gekoppeld? Dan zie https://www.ns.nl/selfservice/producten en klik op Tonen op te halen producten, daar staat de einddatum.

Reputatie 7
Badge +3

Ik raad echt iedereen aan om bij ontvangst van een nieuwe OV-chipkaart deze toe te voegen aan het account bij OV-chipkaart.nl en als je die niet hebt aan te maken. Dan staat daar de eindatum en kun je makkelijk vanuit je account het saldo terug vragen.

Reageer