Utrechtregionpass.com in plaats van TripKey-chipkaart voor buitenlandse bezoekers.

  • 14 april 2019
  • 1 reactie
  • 173 Bekeken

Reputatie 5
Badge
Om de zoveel dagen komt hier wel een vraag van buitenlanders die Nederland willen bezoeken en per trein reizen-vrij vaak van emigranten uit bvb Canada of Australie. Echte toeristen zullen eerder op algemene fora als tripadvisor e.d. posten-ook daar zijn enkele mensen actief in uitleggen hoe OV hier in NL werkt.
Tot ca een jaar geleden konden zulke toeristen een NS-businesscard benutten om hun reisjes te betalen (achteraf via een creditcard), als TRIPKEY genaamd. Dat is stopgezet, naar het schijnt zijn veel van die kaarten zoekgeraakt via de verspreiders. En die worden soms nog steeds gebruikt.
Nu was ik recent in Utrecht CS en op de kar die daar staat als info-post is een ander aanbod dat vrijwel hetzelfde lijkt te werken, genaamd Utrechtregionpass.com, werkt in heel NL en ook voor de OV-fiets. Je moet tevoren aanvragen en registreren, de kosten heb ik niet achterhaald.
Dit als info voor degenen die mogelijk interesse hebben, of wie weet mer info erover hebben.

1 reactie

Reputatie 6
Badge +2
201904 15 8:22
Op https://utrechtregionpass.com kan je info bij elkaar zoeken:

De Utrecht Region Pas is een OV-chipkaart voor reizen in het openbaar vervoer (in de trein alleen 2e klas) tegen vol tarief, gekoppeld aan je creditcard. Je huurt hem voor € 6,50 voor de eerste maand, en € 2,50 per extra maand.

Er staat ''Vanaf 4 jaar hebben kinderen een eigen Utrecht Region Pas nodig'', maar tot en met 11 jaar is reizen met railrunners meestal veel goedkoper.

''Utrecht Region Pas'' is het nieuwe label van TripKey. De kaart is gewoon landelijk en heeft niets met Utrecht te maken, behalve dat deze onder meer daar (verder ook onder meer op Schiphol) kan worden opgehaald en teruggebracht.

Reageer