beantwoord

verschil in reiskosten

  • 17 november 2017
  • 6 reacties
  • 165 Bekeken

met een kennis van Tilburg naar Eindhoven gereisd. Hij betaald pl.m. E 4.50, en ik pl.m. 7.50. Hoe kan dat?
Hij heeft een ns reiskaart voor bus en trein, ik heb een ns kaart voor de bus. Kunt u mij uitleggen wat ik moet doen om dezelfde prijs van de reis te betalen? Hij is 80jr. ik ben 72jr.
icon

Beste antwoord door Thom 17 november 2017, 13:48

Mogelijk heeft uw kennis een Dalvoordeelabonnement voor de trein en u niet. U krijgt als tachtigjarige automatisch korting in de bus - maar niet in de trein. Dan betaalt u vol tarief. Het verklaart precies de 40 procent verschil. Uw leeftijdsverschil maakt niets uit.Als u korting wilt in de trein, dan kunt u een Dalvoordeelabonnement kopen. Eventueel met zeven vrije reisdagen na negen uur. Een abonnement kost nu in de reclame €29,-- en wilt u het met vrijreizen dagkaarten, dan bent u €53,50 voor een jaar kwijt. Wacht niet te lang, de actie loopt tot 26 november. De korting geldt buiten de spits.Met een vrijreizen dagkaart, hij wordt keuzedag genoemd, reist u dus een dag lang na negen uur onbeperkt in de trein voor € 3,50.U kunt hem op uw eigen persoonlijke chipkaart zetten, maar als u dat wilt, is de prijs van een nieuwe persoonlijke chipkaart inbegrepen. U kunt Dalvoordeel ook op de persoonlijke chipkaart laten zetten die u nu bezit.Daar mogen het treinabonnement en dat voor de bus samen op staan. Bij het inchecken in de trein of bus, wordt automatisch het busabonnement, dan wel het treinabonnement uitgelezen.Als u meer wilt weten, kunt u het hier vragen en ook op de blauwe letters hieronder klikken:https://www.ns.nl/abonnementen/dal-voordeel.html
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Mogelijk heeft uw kennis een Dalvoordeelabonnement voor de trein en u niet. U krijgt als tachtigjarige automatisch korting in de bus - maar niet in de trein. Dan betaalt u vol tarief. Het verklaart precies de 40 procent verschil. Uw leeftijdsverschil maakt niets uit.

Als u korting wilt in de trein, dan kunt u een Dalvoordeelabonnement kopen. Eventueel met zeven vrije reisdagen na negen uur. Een abonnement kost nu in de reclame €29,-- en wilt u het met vrijreizen dagkaarten, dan bent u €53,50 voor een jaar kwijt. Wacht niet te lang, de actie loopt tot 26 november. De korting geldt buiten de spits.

Met een vrijreizen dagkaart, hij wordt keuzedag genoemd, reist u dus een dag lang na negen uur onbeperkt in de trein voor € 3,50.

U kunt hem op uw eigen persoonlijke chipkaart zetten, maar als u dat wilt, is de prijs van een nieuwe persoonlijke chipkaart inbegrepen. U kunt Dalvoordeel ook op de persoonlijke chipkaart laten zetten die u nu bezit.

Daar mogen het treinabonnement en dat voor de bus samen op staan. Bij het inchecken in de trein of bus, wordt automatisch het busabonnement, dan wel het treinabonnement uitgelezen.

Als u meer wilt weten, kunt u het hier vragen en ook op de blauwe letters hieronder klikken:

https://www.ns.nl/abonnementen/dal-voordeel.html
Reputatie 6
Badge
Mogelijk kan je in de bus een speciaal kaartje op laag tarief krijgen vanwege je leeftijd.
Mogelijk kan je in de bus een speciaal kaartje op laag tarief krijgen vanwege je leeftijd.
Het gaat niet om de bus maar het treinkaartje
Reputatie 4
Het lijkt me dat Thom het juiste antwoord heeft gegeven.
Reputatie 7
Badge +3
Mogelijk heeft uw reisgenoot een kortingsabonnement. Om dezelfde korting te krijgen kunt u als u weer samen met deze reisgenoot reist kiezen voor 'samenreisvoordeel' U krijgt dan ook 40% korting in de daluren (tussen 9-16 en na 18.30 uur) Samenreisvoordeel kunt u bij de automaat op uw kaart laten zetten. Reist u regelmatig zonder iemand met een kortingsabonnement of alleen, dan kunt u kiezen voor een dalvoordeelabonnement.Nu kost deze €29 in de actie, normaal €50.
dank je wel allemaal, het is nu duidelijk

Reageer