Waar kan ik op Rotterdam Centraal het makkelijkst in en uitchecken als ik overstap op de Thalys?

  • 16 april 2014
  • 34 reacties
  • 10886 Bekeken


Toon eerste bericht

34 reacties

Als u toch een kaartje moet kopen voor de Thalys, zou ik er een nemen vanaf uw vertrekstation. De eventuele kortingen voor Nederland kunt u invullen, al zullen die slechts werken tot Rotterdam in uw geval. Dan is al dat gedoe dat u oppert niet nodig.

Dat gaat dus niet, want ik wil ticketless kunnen reizen. Potentieel moet ik veel reizen maken, en ik wil niet iedere dag tickets zitten printen. Tenzij de NS een dienst kan bieden waarbij ik via een API gautomatiseerd tickets kan kopen en dan automatisch kan sturen naar mijn printer.

Verzoek is kortweg of NS wil meedenken met de reiziger, en meerdere reizigers blijken met deze wens te zitten.
Beste ewoutvonk,

Bedankt voor je tips en suggesties. We zijn continu bezig met het gemakkelijker maken van de reis van deur tot deur van onze reizigers. Het reizen met de OV-chipkaart is daarin geen eindstadium, maar een tussenstation. We zijn erg blij met reizigers die praktisch met ons meedenken. Je tips en suggesties zullen we intern onder de aandacht brengen. Verwacht niet morgen een extra paaltje op jouw perron, maar dit zal zeker helpen bij het bepalen van actuele aandachtsgebieden.
Hi Femke,

dank voor de meedenkende reactie! Iets dat zeer gewaardeerd wordt, en waar ik al lange tijd op zoek naar was.. Ik begrijp inderdaad dat het niet van vandaag op morgen gefixed kan zijn, maar goed om te weten dat er over wordt nagedacht!

Dank,
Ewout Vonk
Graag gedaan ewoutvonk! Mocht je nog meer praktische tips en suggesties hebben dan zijn deze altijd welkom op dit NS Serviceforum.
Verwacht niet morgen een extra paaltje op jouw perron, maar dit zal zeker helpen bij het bepalen van actuele aandachtsgebieden.
Volgens deze pagina wordt het weliswaar niet morgen, maar wel in september.

In september worden op perrons van Rotterdam Centraal incheckpalen geplaatst die de overstap naar Thalys en IC Brussel klantvriendelijker maken. Geadviseerd wordt om met een volledig internationaal ticket of eenmalige chipkaart te reizen.
Reputatie 7
Badge +4
Dat is goed nieuws, Pepe. Als het behalve op de vertrekperrons ook op de aankomstperrons is - en dat mag je toch aannemen - vergemakkelijkt dit het reizen.
Reputatie 6
Badge +2
Er staan nu 2 palen per perron op perrons 3/4, 6/7, 8/9 en 11/12.
De cico's op de perrons in Schiedam-Centrum zijn inmiddels verwijderd, terwijl ze op de perrons van Rotterdam CS juist geplaatst zijn. Ra, ra!!
Op mijn vele reizen maak ik heel wat stations mee waar de paaltjes BOVEN op de perrons en andere waar ze bij de uitgang staan.
Als je meteen na het uitstappen een paaltje treft, zul je het niet zo gauw vergeten om uit te checken en zul je ook niet steeds met je kaart in de hand moeten rondlopen.
Ik denk dat NS alle stations waar de paaltjes bij de uitgang staan, hermetisch zal willen afsluiten, zodat je je chippas nodig hebt om eruit te komen. IK BEN DAAR NIET GELUKKIG MEE!!
Reputatie 6
Badge +2
De cico's op de perrons in Schiedam-Centrum zijn inmiddels verwijderd, terwijl ze op de perrons van Rotterdam CS juist geplaatst zijn. Ra, ra!!
Dat is niet zo vreemd, zoals ook op http://www.ns.nl/over-ns/campagnes/dossier-ov-chip/internationale-reizigers.html uitgelegd heeft dit te maken met internationale treinen die Rtd aandoen (en niet Sdm). (Al zijn er ook situaties bij binnenlandse reizen waarbij ze handig zijn, en dus ook op andere stations.)

Reageer