beantwoord

Aanvraag abponnement OV-fiets lukt niet

  • 29 januari 2017
  • 3 reacties
  • 241 Bekeken

Ik zou erg graag morgen gebruik maken van een OV-fiets. Daarom wil ik online een OV-fietsabonnement op mijn OV-chhipkaart laten zetten. Dat wordt echter geweigerd met de mededeling "De geldigheidsduur van uw OV-chipkaart is korter dan de looptijd van het product." Betekent dit dat ik moet wachten totdat mijn chipkaart verlopen is en ik hem vernieuwd heb en dat ik dan pas in aanmerking kom voor een OV-fiets-abonnement?
icon

Beste antwoord door Thomas NS 30 januari 2017, 09:21

Hallo kneppers, en welkom op het NS Serviceforum. Hele terechte vraag die je daar stelt.Op het moment dat je een OVfiets-abonnement bestelt, wordt er eerst gekeken of jouw OVchipkaart minimaal 2 maanden geldig is. Zo niet: dan krijg je een melding dat het product niet op die OVchipkaart aan te vragen is.

Dan zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Optie 1 (als je een NS-abonnement reeds op de kaart hebt staan): wacht op de duplicaat van jouw kaart die 5-6 maanden vóór de verloopdatum wordt aangemaakt. Deze kan wel later binnenkomen dan die 5-6 weken. Optie 2: bestel een nieuwe OVchipkaart (persoonlijk) en vraag hierop het OVfiets abonnement aan.Optie 3 zou eventueel zijn om nu al een duplicaat te bestellen bij de klantenservice van OVchipkaart (dan blokkeert de oude kaart en krijg je binnen 5 werkdagen de nieuwe kaart binnen). Dit kost echter €11 in plaats van de gebruikelijke €7,50 van een gloednieuwe kaart of automatische kaartverlenging.
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Hallo kneppers, en welkom op het NS Serviceforum. Hele terechte vraag die je daar stelt.

Op het moment dat je een OVfiets-abonnement bestelt, wordt er eerst gekeken of jouw OVchipkaart minimaal 2 maanden geldig is. Zo niet: dan krijg je een melding dat het product niet op die OVchipkaart aan te vragen is.
Dan zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Optie 1 (als je een NS-abonnement reeds op de kaart hebt staan): wacht op de duplicaat van jouw kaart die 5-6 maanden vóór de verloopdatum wordt aangemaakt. Deze kan wel later binnenkomen dan die 5-6 weken. Optie 2: bestel een nieuwe OVchipkaart (persoonlijk) en vraag hierop het OVfiets abonnement aan.

Optie 3 zou eventueel zijn om nu al een duplicaat te bestellen bij de klantenservice van OVchipkaart (dan blokkeert de oude kaart en krijg je binnen 5 werkdagen de nieuwe kaart binnen). Dit kost echter €11 in plaats van de gebruikelijke €7,50 van een gloednieuwe kaart of automatische kaartverlenging.
Dank voor uw antwoord. Toch snap ik het niet, want mijn OV-chipkaart is geldig tot 06-03-2017. Dat is dus meer dan 2 maanden. Dus wat is er aan de hand?
Oeps,sorry! dat is inderdaad minder dan 2 maanden.

Reageer