melding gevonden ov-fiets | NS Community

melding gevonden ov-fiets

  • 4 February 2022
  • 57 reacties
  • 2603 Bekeken

Ook bij mij in de straat staat er ‘n OV-fiets al 3 maanden. Wilt u doorgeven om deze op te halen? En zo te zien op deze pagina’s zijn er door het hele land wel 100 OV-fietsen achtergelaten, en zijn er evenzoveel mensen die het toch wel belangrijk vinden om dit ergens te kunnen melden. Hoe handig zou het zijn als er ergens onder “OV-Fiets” ‘n speciaal knopje zat om achtergelaten fietsen te melden? En dat je daarvoor dan niet per sé ‘n NS-account hoeft te hebben zou het aantal meldingen alleen maar vergroten, gesteld dat NS die fietsen graag terug zou willen hebben.

Het door mij gesignaleerde exemplaar staat in Den Haag,*straatnaam*  Dank u. Marcel C. 

 


57 reacties

Beste marcelcuypers en welkom bij de NS Community. 

Best een goed idee om een bepaalde knop te maken waar je achtergelaten fietsen kunt melden. Hier zitten vast wat haken en ogen aan, maar ik zal je idee doorzetten. 
Wil je nog het fietsnummer doorgeven van de fiets? Dan ga ik kijken of we de fiets inderdaad missen en een melding maken zodat de fiets kan worden opgehaald. 

Alvast bedankt!

OV fiets nr. *****, Den Haag

Volgens mij staan er op deze pagina’s wel 100 achtergelaten fietsen waar dus eigenlijk niemand naar omkijkt, met precieze lokatie erbij, leesbaar voor iedereen. Als ik nou ‘n professionele fietsendief was, dan had ik hier toch ‘n mooie to-do-list aangeboden gekregen, en dan waren ze binnen’n week allemaal “opgehaald”. Maar goed, dat ben ik niet. Als je mijn idee doorzet, maak die knop dan zodanig dat de gemelde info en lokatie niet zichtbaar zijn voor alles en iedereen. Want hoe meer OV-fietsen er verdwijnen, hoe groter de kans dat de huurprijs straks ineens fors omhoog moet. En dat is dan weer in mijn nadeel. En ‘t zijn hele goeie fietsen, die doen ‘n goeie prijs in Berlijn of Madrid. Met ‘n vrachtwagentje vol maak je beslist wel ‘n duizendje of twee, drie, zo niet meer. Nou wou ik niemand op ideeën brengen, dus misschien moet je dit bericht straks ook maar verwijderen. Succes & Groeten, Marcel C. 

Reputatie 6
Badge +2

Hoi Marcel, 

Ik heb de gegevens van de OV-fiets en de locatie uit je bericht verwijderd. :wink:

Daarbij heb ik uiteraard de melding direct doorgezet zodat de OV-fiets zo snel mogelijk opgehaald kan worden. 

Ook in de Molenstraat in Helmond (ter hoogte van nummer 145) staat al weken een OV fiets. Inmiddels zonder zadel. Nummer 29084. 

Mogelijk zoeken jullie deze. 

Grt Thijs 

 

Reputatie 6
Badge +2

Hi Thinsvm en welkom bij de NS Community! 
Bedankt voor deze melding! Deze fiets is al een tijdje vermist, maar kan nu snel opgehaald worden.

In Zaltbommel staat er al heel lang een fiets bij de Heemstraweg 27. Die staat er al ongeveer 3 weken en is nogsteeds niet opgehaald. In Zaltbommel zijn er al niet veel fietsen, dus het is zuur als je moet lopen omdat er geen fietsen zijn terwijl er al heel lang een niet gebruikte fiets hier staat

Bedankt voor het melden, Veravberkum! Weet je toevallig ook het nummer van de fiets?

Ov fiets bij bushalte aan Gooiland Assen (eerste bushalte na afslag Europaweg), staat er volgens mij al een paar weken. 
 


 

 

Deze fiets is onlangs geleden verhuurd. Het is inderdaad een vreemde locatie. We hebben de huurder al per mail op de hoogte gebracht dat de fiets nog niet terug is gebracht. Hopelijk meld de huurder zich en kan aangeven dat de fiets kwijt is zodat we een melding kunnen maken van deze fiets. Wellicht heeft de huurder deze daar expres gestald.

Kan zijn dat die huurder m daar elke dinsdag stalt, dan kom ik er langs. Zo ja, heb ik niks gezegd ;)

Daar kan ik echt geen antwoord op geven. Ik zou het wel bijzonder vinden.

Snap ik. Mocht ie toch ‘zoek’ zijn, dan weten jullie nu waar ie is :) 

Ik heb het gemeld. Bedankt voor het signaal!

Hier locatie Sassenheim, ter hoogte van Oude Haven 15 staan 2 verlaten OV fietsen sinds een maand of 2. Wellicht de moeite om ze op te halen. 

 

Reputatie 6
Badge +2

Hi Jov en welkom bij de NS Community!

Zeker de moeite om ze op te halen. Ik heb de meldingen doorgezet zodat ze snel opgehaald kunnen worden. Bedankt voor de melding!

Badge +3

Hi Jov en welkom bij de NS Community!

Zeker de moeite om ze op te halen. Ik heb de meldingen doorgezet zodat ze snel opgehaald kunnen worden. Bedankt voor de melding!

En weer zijn het fietsen met een elektronisch slot. Dan is de huurder toch bekend en krijgt die 350 euro boete als die zich al niet al gemeld had(den) dat het slot niet meer open ging?

Dat klopt.

Reputatie 7
Badge +3

Ik vind het ook heel bijzonder. Sinds de invoering van die nieuwe sloten regent het meldingen van gevonden OV-fietsen, en regent het klachten over niet goed functionerende sloten.
Wat is überhaupt het voordeel van zo'n slot? NS geeft als eerste voordeel dat je geen sleutel meer nodig hebt. Zou er ooit iemand geklaagd hebben over het feit dat ze een sleutel bij zich moeten houden als ze een fiets gehuurd hebben?!

Deze fiets en een andere liggen al een jaar bij de Langebrug in Leiden, ter hoogte van nummer 60 ongeveer. Erg onhandig dat ik me dan hier moet aanmelden om dat te kunnen melden. Succes.

 

Reputatie 6
Badge +2

Hey ovfietsgevonden1 en welkom bij de NS Community! 
Toch heel erg bedankt voor het aanmelden en doorgeven van de fiets(en). Ze zullen spoedig opgehaald worden.

Er staat een fiets in Boxtel al 4 dagen achtergelaten op de van Merheimstraat ter hoogte van nummer 20. 16398

 

 

Bedankt voor het melden. De fiets is 3 dagen geleden verhuurd. Het kan zijn dat de huurder hem daar expres heeft neergezet. We zullen de huurder op de hoogte stellen dat de fiets nog niet is ingeleverd doormiddel van een automatisch bericht.

Ook hier een, staat real een tijd niet in gebruik. Sporthal in Schalkhaar. Garderegimentsweg 

 

Ik zie dat die fiets op 11 juli nog is verhuurd. Ik zal een notitie bij de fiets zetten dat hij bij de sporthal staat, maar op dit moment wordt deze fiets nog niet gezien als zwerffiets. Hoe dan ook bedankt voor het doorgeven!

Fiets 46430 staat, in half gedemonteerde toestand, vlakbij hectometerpaaltje 3,3 op de N781 (= Doctor W. Dreeslaan, Bennekom. Aan de Bennekomse zijde, tussen de van Balverenweg en de Kierkamperweg)
Succes!

Reageer