beantwoord

Storing bij ns fietsen Veenendaal-de klomp

  • 24 juli 2019
  • 3 reacties
  • 234 Bekeken

Het is op station Veenendaal de klomp niet mogelijk om en fiets te huren (terwijl het hokje helemaal vol staat).
In het hok is het vakje waar de sleutels in zitten vast en hij reageert ook niet op mijn OV kaart. Overigens is hij ook aan het piepen.

Ik heb mijn eigen "geen fiets probleem" al opgelost, maar hopelijk kunnen jullie dit probleem voor andere mensen oplossen.
icon

Beste antwoord door Danny NS 24 juli 2019, 21:59

Hoi Iefkees,

Hmm, het lijkt erop dat deze verhuur locatie in storing is. Ik ga hier een melding voor aanmaken, een monteur zal hier dan een kijkje gaan nemen morgen.
Bekijk origineel

3 reacties

Hoi Iefkees,

Hmm, het lijkt erop dat deze verhuur locatie in storing is. Ik ga hier een melding voor aanmaken, een monteur zal hier dan een kijkje gaan nemen morgen.
Badge +3
De caroussel (locatie) met 24(?) fietsen is volgens mij onlangs verplaatst naar de bussenkant, en volgens mijn info (tijdje geleden alweer) zouden er twee komen, dus 48 (of 50?) fietsen.

Overigens is https://ovfietsbeschikbaar.nl/locatie/klp001 nu (weer) live, en is er maar liefst 1 fiets nog... en die kan ook zomaar defect zijn natuurlijk.
Reputatie 2
Veenendaal-De Klomp heeft een OV-fietsbox, geen caroussel. En hij is juist verplaatst van de bussenkant naar de andere kant. Sindsdien komt het in mijn ervaring wel minder vaak dan voorheen voor dat er een storing is, dus dat is positief.

In theorie heeft dit station tenminste 24 fietsen inderdaad, maar mede door het waardeloze beheer van zelfservice-locaties door NS komt het zelden voor dat ze allemaal te huur zijn. Zo staan er ondertussen alweer wekenlang een fiets of zes in niet verhuurbare staat (van een deel is wel een sleutel aanwezig in de automaat, dat zijn aannemelijk defect gemelde).

Waar het met name misgaat is dat fietsen met kleine minder opvallende defecten vaak na een bezoek van een monteur weer verhuurbaar gemaakt worden, waarna ze (wat een verrassing) natuurlijk binnen no-time weer als defect gemeld in de stalling staan. Een fiets moet zowat echt een platte band hebben om meegenomen te worden bijvoorbeeld, een exemplaar met een duidelijk voelbare zachte band (met nog net genoeg lucht om niet plat te zijn) zetten ze gewoon weer in de verhuur. Zelfde recent op dit station nog gezien met een OV-fiets met gebroken spaak.

Maargoed: een extra box zou hier denk ik best meerwaarde kunnen hebben. De fietsen worden veel gebruikt en overduidelijk zichtbaar vooral door forensen. 's Ochtends staat de stalling namelijk vol, maar als ik de fiets 's middags weer inlever komt het geregeld voor dat ze op dat moment allemaal verhuurd zijn (en dan in de loop van de namiddag/avond weer terugkeren, de volgende ochtend zijn ze er dan allemaal weer namelijk)

En een irriterend geval zijn dan nog de klanten die ermee wegkomen om een fiets te huren en dan drie dagen in gebruik te houden voor hun nachtdienst, terwijl ze 'm dan 's ochtends vroeg in de normale fietsenstalling parkeren en 'm 's avonds weer gebruiken enzovoort. Die fiets zou iemand overdag immers prima kunnen gebruiken, volgens mij precies het idee van een deelfiets zoals OV-fiets.

Reageer