Telefoonhouders op de OV-fiets

  • 11 augustus 2019
  • 6 reacties
  • 381 BekekenSinds een aantal weken is het verboden een telefoon in de hand te houden op de fiets.

Een OV-fiets wordt vaak gebruikt door nieuwe bezoekers van een stad, zakelijk of privé. Om de weg te vinden is een navigatieapp op een smartphone erg handig.

Met de nieuwe regelgeving is dit niet meer toegestaan en de audio aanwijzingen kunnen op de fiets erg verwarrend zijn.

Daarom mijn voorstel: een telefoonhouder op elke OV-fiets om te voorkomen dat gebruikers die hun reisdoel zoeken beboet worden.

Dit is een relatief kleine investering en laat zien dat OV-fiets meegaat met de tijd.

Wat vinden jullie?


6 reacties

Hallo aemertens, welkom op de NS Community.

Ik moet zeggen dat ik het een leuk idee vind! Ik zal je suggestie doorzetten. Mocht je ze in de toekomst zien op de fietsen, dan is dat onder andere dankzij jouw tip 🙂.
Badge +3
En dan ook goed in de voorwaarden zetten dat het gebruik ervan op eigen risico is. Anders krijg je geheid claims van mensen waarbij de telefoon uit de houder floept bij het nemen van een hobbel of stoeprand.
Reputatie 7
Badge +3
Ik ben nog nooit mensen met smartphone on de hand op een OVfiets tegen gekomen.
Bij mij zit de telefoon gewoon in mijn tas en mocht ik de weg willen weten, dan stap ik af en kijk op een rustige plek naar mijn route aldanniet op telefoon.
Voor mij hoeft zo'n houder dan ook niet.
Fietsen en turen op je navigatie in een vreemde stad lijkt mij ook niet zo veilig.
Reputatie 6
Het niet meer mogen vasthouden van je smartphone tijdens het fietsen is best onhandig als je de weg niet kent, vooral omdat je vaak minder goed kunt zien waar je bent als je stilstaat. Ik denk dat dit best nuttig kan zijn om te hebben voor onder andere toeristen.
Badge +3
Ik vind het een goed idee.

Greenwheels (deelauto van NS) heeft ook al smartphone houders in alle Volkswagen Up! en Golf en zo.

Meeestal zelfs met BlueTooth verbinding zelfs, zodat je via de autoradio of knoppen op het stuur een telefoongesprek handsfree kan aannemen. En muziek luisteren en zo..
Reputatie 7
Badge +3
Ik heb een een eenvoudig navigatiesysteem voor fietsen en wandelen. Op de fiets heb ik een klik-houder. Het navigeren werkt prima. Het apparaat geeft een piepje wanneer je moet afslaan. Pas dan kijk ik op het scherm om te kijken welke kant ik op moet. Het is niet gevaarlijker dan het gebruiken van een navigatiesysteem dat instructies geeft.

Het probleem met dergelijke houders is natuurlijk om iets te installeren waar allerlei verschillende merken en formaten inpassen.

Je kunt je smartphone natuurlijk gebruiken voor navigeren. Google maps doet dat met gesproken aanwijzingen. Die kun je bevoordeeld beluisteren via een bluetooth-oortjes zodat je je telefoon helemaal niet hoeft vast te houden. Dat lijkt me echt niet gevaarlijk op de fiets wanneer je niet harder gaat dan zo'n 20 km/u. Dat halen is een behoorlijke uitdaging op een OV-fiets.

Reageer