beantwoord

AVG communityToon eerste bericht

125 reacties

https://community.ns.nl/abonnementen-2/ns-is-traag-met-verwerking-betalingen-10986

Deze TS is ook creatief "verwijderd" als gebruiker.
En de drie anonieme gebruikers zijn : Frank, macca en niek
Hoe heb je dat gedaan 😳

Hoe heb je dat gedaan 😳Je blijft een lekker wijf. 💋
Ik heb de namen in de gelinkte topics voor nu aangepast. Ik zal dit probleem echter ook even met mijn mede-Moderators overleggen, gezien het handmatig aanpassen van namen die achterblijven van verwijderde gebruikers extreem veel tijd kost.
Het kan toch ook met speciale softwareprogramma's ?
Of google search gebruiken zoals Henk

Dit helpt inderdaad niet, ik zie de namen nog steeds 4x opduiken in 2 topics.😀
Voor zover ik heb begrepen (heb nu al terugkoppeling :P) is dit vrij lastig tot niet automatisch te doen. Zoals eerder aangegeven kost handmatig zoeken en aanpassen erg veel tijd wat eigenlijk niet te doen is. Als je toevallig een topic tegen komt waar dit het geval is, dan kun je ons het laten weten en zullen we het daar in ieder geval aanpassen.

Sivan heeft in ieder geval aangegeven om, na haar terugkomst, te kijken wat er hierbij mogelijk is. Mogelijk volgt er dus nog een update.
@Jouke NS ,
Weet jij misschien welke link Miriam wil weten? De eerste of de tweede?

@Miriam NS is hiermee bezig, ik laat dit bewust even bij haar liggen. Zij heeft morgen zelf dienst en komt hier dan op terug.
Ah, oki. Dan update de favorieten in zo'n geval dus niet (direct). Puntje voor inSided 🤓
Ik zou je graag willen helpen maar ik heb, zoals ik hiervoor ook al aangaf, afgesproken dat Miriam NS hiermee aan de slag gaat. Dat heeft niks te maken met of ik je wel of niet begrijp. Mijn collega is hiermee bezig en om te voorkomen dat we dingen dubbel doen laat ik het nu bij haar liggen.
In dit topic ook alweer 2x de naam klant peter gevonden trouwens in reacties.

https://community.ns.nl/op-het-station-17/stopplaats-treinen-op-station-helmond-35594/index6.html
Reputatie 7
Badge +3
Hij is blijkbaar nogal hardnekkig, je komt er niet zo snel vanaf.
Nee die blijft terug komen, zeker als je de zoekbalk gebruikt kun je hem nog veelvuldig onder klant_peter terug vinden en de andere verwijderde accounts vast ook.

Dus moeilijk is het niet alleen even beetje monniken werk ...
Reputatie 7
Badge +3
Van mijn mieren kwam ik makkelijker af, beetje poeder in het nest en ik had er geen last meer van.
Van mijn mieren kwam ik makkelijker af, beetje poeder in het nest en ik had er geen last meer van.
Helaas door al die AVG regels kun je het natuurlijk niet op de juiste plek strooien 😉 en mag ik je ook niet helpen.
Reputatie 7
Badge +3
Misschien handiger om bij het verwijderen van een account gelijk alle verwijzingen naar die naam weg te halen ipv dat je dat zoals nu achteraf van meerdere accounts moet doen. En andere forum die naam alsnog hier vermelden omdat ze die ergens in topics vinden.

En ik weet of er in deze nog verschil wordt gemaakt tussen accounts die op verzoek van de persoon zelf zijn verwijderd of dat dit gedaan omdat de gebruiker zich niet de huisregels heeft gehouden.
Ik zie dat Stijn de overige topics al heeft aangepast en ik heb zojuist de namen in het topic waar MvanGelder naar verwijst aangepast.
Kijken of het nu goed gaat.....

https://community.ns.nl/de-ns-community-61/afmelden-voor-community-50328/index1.html#post338680
Dan zijn ze nog wel even bezig, in veel topics is de username wel geanonimiseerd maar staat de username nog in quotes of in reacties daarop.

Klopt! Ik ben bang dat dit niet automatisch kan, dus ik zal kijken waar ik dit handmatig kan laten doen. Ik ga ermee aan de slag. Voel je vrij ons erop te wijzen wanneer het ergens nog niet goed staat.
Op een aantal andere fora een vergelijkbare discussie gehad met het beheer na de invoering van de GDPR. Een hoop fora gebruiken de uitzonderingen uit de uitvoeringswet om berichten niet aan te hoeven passen of te verwijderen, enkel het profiel en andere data die bij de gebruiker hoort. Ik vraag me erg af of de bedrijfsjurist van NS het nodig vindt dat alle reacties op het forum worden nagelopen bij verwijdering van een lid.

Ga geen heel epistel schrijven hier, er is zo te zien door een in de IT vrij bekende naam reeds over geschreven: https://blog.iusmentis.com/2018/04/03/geldt-het-vergeetrecht-onder-de-avg-ook-bij-forumdiscussies/

Overigens kan ik het niet laten om toe te voegen dat we onder de Wbp, voor de invoering van de GDPR/AVG, reeds vergelijkbare regelgeving hadden in Nederland over dit onderwerp. Niks nieuws onder de zon dus.
Ach, weet je Henk. De NS past op dit forum een bepaalde censuur toe met als gevolg dat gegevens 'verloren' gaan. O.a. gegevens die in mijn 'verhaallijn' redelijk essentieel zijn. Dus dan zou die informatie ook weer, op de juiste plek, online moeten staan. 😉
Een bepaalde vorm van censuur zal je altijd hebben op een forum dat de caviastatus ontspringt, maar er waren recent wat voorvallen waar ik me ook wel over verbaasd heb. Achja 🤷
Verwacht morgen wel een berichtje van een moderator. Ben niet de rotte appel, maar er lagen er wel een aantal op mijn bord. 🍏Geen idee wat er rot aan was hoor, want dat konden ze mij niet vertellen. Het enige wat ik las, was dat het echt goede appels waren??? En die rotte smaak was.... (ff backupje maken. )

Nog een paar weken dan stop ik met hier posten. Heb ondekt dat er ook andere social media bestaat. 🍌 Misschien dat ik daar eens actief word. Heb je tenminste controle over je eigen berichten en dat is hier beperkt.

Nou, morgen een dagje weg. 🚙

Zal uiteindelijk wel goed komen. 💋
Heb netjes m’n appeltje op vandaag, maar die was niet rot 💕

Reageer