Inloggen met firefox en trackerblocks lukt niet meer na de update. Ik stop er mee, tot het is opgelost.

  • 19 April 2018
  • 32 reacties
  • 1549 Bekeken

Reputatie 7
Badge
Niet tot mijn verrassing na alle pricacy-aantastende-problemen met NS is inloggen op de 2.0 versie van het NS forum met de browser Firefox (en ingeschakelde Ghostery, Ublock en Adblock) niet meer mogelijk. En dat 5 weken voor de AVG privacywet in werking treedt!

Ik ga geen tijd steken in uitzoeken waarom, want NS heeft de site-software gewijzigd:
uBlock Origin 1.15.24 vindt
ns.nl
d1l3dvtwmus0pt.cloudfront.net
d1wa7pheydjpcp.cloudfront.net
d3sqgatkvwqm8i.cloudfront.net
google-analytics.com
newrelic.com
r42tag.com
svtrd.com
Ghostery vindt:
Relay42. Deze tracker haalt uit mijn computer de door mij gebruikte browser(s), besturingsprogramma, taal, en andere instellingen.

Dat betekent dat ik niet meer bijdraag aan het forum, want mijn privacy-policy is dat ik niet - zoals nu - Edge in de lokale bibliotheek blijf gebruiken.
Mocht NS de aftapzooi weghalen, dan zien jullie me weer terug. Bye Bye.

32 reacties

Hear, hear, inclusief de traagheid.
Reputatie 7
Badge
What's the difference? Inside > https://urlscan.io/domain/forum.ns.nl NS host bij Amazon.. alsof de Facebookpixel niet genoeg is :(

Insided is ook Amazon AWS https://bgp.he.net/ip/34.251.72.246. Heb ik normaal weinig problemen mee, traagheid lijkt voornamelijk al die extra rotzooi te zijn in mijn geval.
Reputatie 7
Badge
@Stijn NS
Is er al duidelijkheid waarom de NS forumsite vol met trackers wordt gestopt, en de NS site nauwelijks???

De trackers verdwijnen trouwens niet als je inlogt met "alleen statistiek cookies". Op zich is dat al strijdig met de huidige AP regels.
Update: Ik neem dit topic even van Stijn over, omdat hij een tijdje afwezig is. Hij heeft mij al het contact doorgespeeld en ik heb nog geen aanvullende informatie ontvangen. Zodra ik meer weet zal ik dit terugkoppelen.
Update: Ik heb de volgende terugkoppeling ontvangen.

Er is ook aan NS zijde niets veranderd wat betreft 3rd party trackers op de nieuwe community. De meeste zaken die worden genoemd, zijn essentiële onderdelen van de website;
Relay42 (waar svtrd.com en r42tag.com ook toe behoren) leest bijvoorbeeld inderdaad uit welke browser iemand gebruikt om te zorgen dat we content kunnen optimaliseren voor specifieke browsers, om zo de website ervaring te verbeteren. Deze data delen we overigens niet met 3rd parties en in ons privacy statement benoemen we dit ook expliciet.
Badge +3
@Robert B


Kijk voor de grap eens naar wat ze binnenharken via crap als ip-api.com. Voor het gemak pakken ze ook nog even dingen als je DNS-server e.d. mee. Geinig trouwens dat 'ie bij mij MTU 1460 aangeeft, lol.

Mooi


Ik woon dus in Amsterdam... Wrong, maar doe er iets mee als je wilt 🙄

En wat betreft mijn DNS servers.. OpenDNS een hele goede gok maar niet 208.69.35.67 dus en ook niet die van KPN (zie bijlage).

Voor de rest zie ik er weinig bijzonders in. Mijn MTU is gewoon 1500 dus jij hebt denk ik een ADSL/PPPoE verbinding? Dan risico op packet fragmenting, doe een tracert -f en je weet het natuurlijk.

Dit wel interessant, als je echt wilt en je niet mobiel verbonden bent maar gewoon met je Wi-Fi of zo. https://www.dslreports.com/forum/r22829298-MTU-ADSL-and-fragmentation

Dat leverde vroeger de nodige snelheidwinst op maar beetje achterhaald natuurlijk met de snelheden van vandaag, toch?

Reageer