Sticky NS Community: Lay-out

NS Community: Lay-out

  • 29 December 2020
  • 9 reacties
  • 613 Bekeken
NS Community: Lay-out

NS Community: Lay-out

 

Het is alweer een tijd geleden dat wij ons forum als community hadden betiteld. Destijds hadden we ons forum ook in een nieuw, fris, eigentijds jasje gestoken. Dit frisse jasje kan misschien wel eens naar de stomerij worden gebracht of misschien nog beter worden vervangen. Mijn vraag aan jullie leden is wat jullie van onze lay-out vinden. Dit kan van alles zijn. Lettertypes, lettergroottes, kleuren, logo, positie op de pagina, indeling van de topics, enz.

 

Ik hoop dat jullie met oNS mee willen denken en oNS hierbij kunnen helpen en kijk graag uit naar jullie reacties!


9 reacties

Badge +3

Qua layout ben ik wel tevreden, maar de naast/onder een topic venster getoonde ‘Gerelateerde onderwerpen' zijn vaak amper gerelateerd of sterk verouderd.

Zo staat er nu iets over uploaden van facturen in Exact Online, en een link naar Treinreizen in Japan (topic van Stijn).

Ook heb ik soms moeite om topics terug te vinden via de zoekbalk, omdat de (vaak veel) resultaten allemaal door elkaar staan. Uiteindelijk is alles wel te vinden, maar als de zoekresultaten op datum (van plaatsing of laatste reactie) getoond zouden worden is het veel makkelijker om iets van bijv. een maand of twee geleden te vinden.

Ik moet erkennen dat ik dat ook ervaar met betrekking tot het filteren op datum. Dat was al destijds het geval toen het nog het NS Forum was. Ik zal het meenemen, bedankt!

Badge +3

Nog eentje, dark mode/nachtmodus (voor laptop/desktop gebruikers). Werkt erg prettig bij bijv. Twitter, Facebook, Youtube etc.

Dat stomme blauwe bloemetje rechts op je screenshot mag wel weg :(

 

Verders is mijn verzoek vooral, maar daar zal inSided anders over denken: minder onzin. Een hoop triviale zaken (zie hierboven o.a.) werken slecht. Het oude feedback-topic bijvoorbeeld blijft hangen op pagina 8, virm z’n vele opmerkingen over de editor met een schermlezer, et cetera. Los functionele problemen op, in plaats van weer extra Javascript-meuk toe te voegen. 

 

Wat betreft gerelateerde topics, ik vind het oude Flex-topic van Sivan daar rechts net zo komisch. Er staat ook zo mooi bij ‘2 jaar geleden’. Klinkt alsof dit forum op z’n retour is.

Reputatie 5

Op z’n retour @Henk_NL ?

Vandaag zullen er meer dan 400,000 reacties staan. :scream:

Misschien krijgt de gelukkige die de vierhonderdduizendste reactie plaatst wel een badge. Of niet natuurlijk. 

Bedankt voor jullie feedback. Ik zal dat meenemen. Dat bloemetje vind ik persoonlijk wel iets hebben, Henk. De verouderde topics neem ik ook mee. 

Ik hoop dat er nog meer ongezouten meningen naar boven komen waar ik wat mee kan. 

Badge +3

Bij o.a. KPN heet het sterretje bij een topic ‘Topic volgen’. Dat is wat duidelijker dan ‘Inschrijven’.

Uiteraard is bij https://community.ns.nl/settings/general de instelling Voeg onderwerp toe aan abonnementen waarop u antwoordt daar net zo vaag als hier (topic automatisch volgen/inschrijven als je er reageert, daarna terug te vinden bij Favorieten). Zet die liefst standaard uit.

Goede suggestie. Ik neem het mee!

Reputatie 7

Wanneer verdwijnt de Rich Text Editor?

Reageer