Topiclijsten (per categorie of alleen recent actieve topics)


Reputatie 6
Badge +2
201805 10 11:49 Naslagtopic
https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5?sort=dateline.desc, https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5 en https://forum.ns.nl/search/activity/recent geven alle topics in een categorie, of alle in de laatste maand actieve topics in het hele forum. De 1e in volgorde van aanmaken van het topic, de 2e en 3e in volgorde van laatste bijdrage. De 1e wordt vanuit de 2e gelinkt via ''Nieuwste eerst''.

Elk van de lijstsoorten toont per lijstitem (topic) hetzelfde, behalve dat bij de 3e lijstsoort steeds de categorie vermeld wordt.

De vermelde relatieve tijd is steeds die van de laatste bijdrage en is dus bij de 1e lijstsoort niet die van de sorteervolgorde. Er zijn links naar het begin en het eind van het topic.

Bij de 2e soort komen de sticky topics vooraan.

--
Zoektermen: topicspercategorie oudstetopics.

29 reacties

Reputatie 6
Badge +2
201805 15 9:01
Bij het bijhouden van het forum met https://forum.ns.nl/search/activity/recent, waarbij je dat venster open houdt, kan je vóór verversing van de pagina nota nemen van het postid van de laatste wijziging (deze staat aan het eind van de url waarnaar de relatieve tijd bij het betreffende topic linkt), en dan na verversing verder gaan na het (in tijd) laatste topic met dit of een lager nummer.

Een andere manier is om na bij verversen van de pagina de tijd te noteren. Om geen papier of een extra venster te hoeven gebruiken kan de tijd genoteerd worden in het zoekvak van de webpagina (na het verversen) of dat van de browser. Vóór het na verloop van tijd opnieuw verversen van de pagina kan je dan door vergelijking met de klok zien hoe oud deze pagina is.

Bij diverse andere fora van inSided gaat dit veel gemakkelijker, omdat daar gewoon de datum en tijd van de laatste bijdrage aan elk topic vermeld staan, zie bijvoorbeeld:

https://community.knab.nl/search/activity/recent

https://forum.t-mobile.nl/search/activity/recent

NS stelt dat het een bewuste keuze is om alleen relatieve tijden te laten zien (die natuurlijk verouderd zijn als je de pagina wil gaan verversen), maar heeft nog niet gereageerd op de vraag om die keuze toe te lichten (https://forum.ns.nl/de-ns-community-61/relatieve-tijd-op-het-forum-48475/index1.html#post323613).
Reputatie 6
Badge +2
201809 23 12:48 forumfeed
https://forum.ns.nl/search/activity/recent en https://community.ns.nl/feed/topics vullen elkaar goed aan: de laatste geeft gewoon keurig de datum en de tijd! Daar staat tegenover dat die niet de auteur van de laatste activiteit in het topic vermeldt.

Edit: het is misschien toch niet erg bruikbaar, er zit een grote vertraging in.
Reputatie 6
Badge +2
Er zijn links naar het begin en het eind van het topic.
201810 10 10:30 telangetopics
BUG: De link naar de laatste reactie van een topic werkt niet meer bij meer dan 25 reacties. Er zijn al veel problemen geweest met topics met zoveel reacties, tijdig een nieuw topic starten (eventueel met dezelfde titel en een volgnummer) is beter, met links over en weer.
Dit soort triviale zaken moeten gewoon werken. Erg irritant dat het nu weer stuk is.
Reputatie 6
Badge +2
201810 10 14:45
Meerdere topics met dezelfde titel en een volgnummer kunnen ook samen opgevat worden als één topic, alleen dan technisch beter werkend, ook bij zoekresultaten.
Ook dat gaat inSided stuk krijgen, daar twijfel ik geen seconde aan. Waarom is een deel van jouw topictitel eigenlijk gemarkeerd?

Oh, zo te zien wordt dat as we speak aangepast.
Reputatie 6
Badge +2
Waarom is een deel van jouw topictitel eigenlijk gemarkeerd?

Oh, zo te zien wordt dat as we speak aangepast.

Dat is een eigenaardigheid van https://community.ns.nl/search/activity/recent. Alsof je zoekt op de tekst ''recent actieve topics''. Hoewel https://community.ns.nl/search?q=recent%20actieve%20topics toch zoals verwacht wat anders geeft.
Ow idd, zie wat ze doen ja. Daarom dat ik het niet meer zag, klikte daarna door naar favorieten.

🤦🤦🤦🤦🤦
Ik heb het antwoord niet, jongens. En op dit moment lopen er een aantal andere projecten en dit heeft voor mij minder (eigenlijk zelfs geen) prioriteit, omdat het volgens mij geen problemen veroorzaakt voor het gebruik van de Community.
Reputatie 6
Badge +2
Ik heb het antwoord niet, jongens. En op dit moment lopen er een aantal andere projecten en dit heeft voor mij minder (eigenlijk zelfs geen) prioriteit, omdat het volgens mij geen problemen veroorzaakt voor het gebruik van de Community.
201810 11 10:12
Dat het heel onhandig is om de nieuwste reactie van een topic van meer dan één pagina te bekijken vind je geen probleem??

Of bedoel je de eigenaardige markering (die inderdaad niet zo erg is)?
Even concreet: wat gaat er nu precies niet goed? Graag in Jip en Janneke taal, want ik ben niet zo technisch onderlegd als Henk 😉.
Reputatie 6
Badge +2
In o.a. https://community.ns.nl/search/activity/recent wordt gelinkt naar https://community.ns.nl/ns-flex-60/ns-flex-is-officieel-van-start-51066#post352844. Het paginanummer ontbreekt. Het moet zijn https://community.ns.nl/ns-flex-60/ns-flex-is-officieel-van-start-51066/index9.html#post352844.
Ik zet het door.
want ik ben niet zo technisch onderlegd als Henk 😉.
Ik doe ook maar alsof.
Zelfs dat kan ik niet, Henk.

Insided laat weten dat dit een bekende bug is. Het ontwikkelteam is ermee bezig!
Jij kan alles. Pak ze aan die jongens van inSided. Kort houden die programmeurs.

Stuur ze deze maar 💕

Reputatie 6
Badge +2
201810 12 11:47 NewPostRedirect
Als ''Toon aantal nieuwe reacties'' bij de gebruiker aan staat, wordt ''aantal nieuw'' getoond, waarbij ''nieuw'' linkt naar een url van de vorm https://community.ns.nl/topic/firstNewPostRedirect?topicId=29377, die leidt naar de eerste voor de gebruiker nieuwe reactie, in dit geval bijvoorbeeld https://community.ns.nl/ov-chipkaart-5/reishistorie-exporteren-naar-excel-29377/index3.html#post353147. Als de gebruiker alle reacties heeft gezien leidt de eerstgenoemde url naar de laatste reactie.

Dit is ook een nuttig alternatief nu de link naar de laatste reactie niet werkt. Helaas verschijnt de link niet bij 0 nieuwe reacties. Een manier om de bug provisorisch alvast min of meer op te lossen (als dat gemakkelijker is) zou zijn om dan wel ''0 nieuw'' (met dus ''nieuw'' weer een link) te plaatsen.
Badge +3
Bij mij was het vandaag zelfs het geval bij topics met minder dan 25 reacties.

De oplossing (voor mij) was om even uit te loggen en opnieuw in te loggen.

Test.. https://community.ns.nl/de-ns-community-61/ns-community-nieuw-jasje-en-nieuwe-naam-48117/index27.html#post353191
Lijkt bij langere topics inderdaad te helpen. Bij een topic met een pagina eindig ik nog steeds bovenaan, in plaats van bij het laatste bericht. Irritant dat ze dit soort dingen steeds stuk krijgen.

Begrijp nu wel waarom ze PHP doen bij inSided... 🤔

Badge +3
Ja, same here bij topics met < 25 (dus!) reacties... :D
Met een beetje knoeien lukt een & lt; dus wél (spatie achter de ; )
Ja, dat inderdaad. Een, maar m'n freaky laptop laat me geen één schrijven. Irritant. Ding gaat uit het raam straks.
Reputatie 6
Badge +2
201810 13 8:41
Nu wordt de ''?postid=..'' in de url bij een topic van meer dan één pagina weer correct omgezet in ''/index...html#post..'', maar niet bij een topic van één pagina. Daar wordt de ''?postid=..'' genegeerd en leidt de link dus naar het begin van de pagina, omdat het hekjegedeelte ontbreekt.

Bij bijvoorbeeld deze reactie geven de topiclijsten (nu dit nog een topic van één pagina is) de link

code:
https://community.ns.nl/de-ns-community-61/topiclijsten-per-categorie-of-alleen-recent-actieve-topics-48561?postid=353328die hetzelfde werkt als

code:
https://community.ns.nl/de-ns-community-61/topiclijsten-per-categorie-of-alleen-recent-actieve-topics-48561terwijl het moet zijn

code:
https://community.ns.nl/de-ns-community-61/topiclijsten-per-categorie-of-alleen-recent-actieve-topics-48561#post353328of

code:
https://community.ns.nl/de-ns-community-61/topiclijsten-per-categorie-of-alleen-recent-actieve-topics-48561/index1.html#post353328


Als je de eerste link hebt toegepast dan linkt de relatieve tijd van bijvoorbeeld de eerste reactie naar

code:
https://community.ns.nl/de-ns-community-61/topiclijsten-per-categorie-of-alleen-recent-actieve-topics-48561?postid=353328#post324937


die hetzelfde werkt als

code:
https://community.ns.nl/de-ns-community-61/topiclijsten-per-categorie-of-alleen-recent-actieve-topics-48561#post324937


omdat het postidgedeelte weer wordt genegeerd.
Reputatie 6
Badge +2
P.S.: Het afwisselen van gewone tekst en code gaat moeizaam. Er worden bij bewerkingen extra blanco regels toegevoegd. Die weer verwijderen lukt gedeeltelijk, maar je loopt het risico dat gewone tekst dan ongewild als code wordt weergegeven, die niet meer zomaar in gewone tekst kan worden omgezet. Conclusie: zo'n reactie kan je beter opdelen in meerdere reacties, zodat een bewerking van een deel niet de opmaak van de rest verpest.

Reageer