beantwoord

Bezwaar boete

  • 22 april 2015
  • 2 reacties
  • 458 Bekeken

Hallo,

Ik heb een vraag. Ik heb naar mijn mening onterecht een boete gekregen. Ik kreeg van de conducteur een papier met daarop hoe ik bezwaar kon aantekenen, maar dit ben ik helaas verloren. Hoe kan ik nu bezwaar aantekenen tegen mijn boete?

Met vriendelijke groet,

Linda de Boer
icon

Beste antwoord door Thom 22 april 2015, 20:27

U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de Klantenservice: 030 751 51 55. Het is geen duur betaalnummer. Een moderator kan het hier ook oppikken. Het is wel zaak te betalen. Het feit dat u bezwaar maakt, ontslaat u niet van die verplichting. Op de acceptgiro die u krijgt,staat een boetekenmerk, een letter met zes cijfers, die heeft u nodig. Als uw bezwaar wordt toegekend, krijgt u de boete terug, maar eventuele verhogingen niet.Bedenk dat het beleid veranderd is: indertijd kon je bezwaar maken bij de conducteur dan wel een verhaal houden. Nu is de conducteur verplicht iedereen van een geldig kaartje te voorzien en de boete van 35 euro is voorgedrukt. De discussie daarover vindt nu bij Boetebeleid plaats en niet bij de conducteur. De bevindingen van de conducteur over het geheel bij het geven van de boete, zijn belangrijk, zo niet doorslaggevend.Succes!
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +4
U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de Klantenservice: 030 751 51 55. Het is geen duur betaalnummer. Een moderator kan het hier ook oppikken. Het is wel zaak te betalen. Het feit dat u bezwaar maakt, ontslaat u niet van die verplichting. Op de acceptgiro die u krijgt,staat een boetekenmerk, een letter met zes cijfers, die heeft u nodig. Als uw bezwaar wordt toegekend, krijgt u de boete terug, maar eventuele verhogingen niet.

Bedenk dat het beleid veranderd is: indertijd kon je bezwaar maken bij de conducteur dan wel een verhaal houden. Nu is de conducteur verplicht iedereen van een geldig kaartje te voorzien en de boete van 35 euro is voorgedrukt. De discussie daarover vindt nu bij Boetebeleid plaats en niet bij de conducteur. De bevindingen van de conducteur over het geheel bij het geven van de boete, zijn belangrijk, zo niet doorslaggevend.

Succes!
Hallo,

Ik heb een vraag. Ik heb naar mijn mening onterecht een boete gekregen. Ik kreeg van de conducteur een papier met daarop hoe ik bezwaar kon aantekenen, maar dit ben ik helaas verloren. Hoe kan ik nu bezwaar aantekenen tegen mijn boete?

Met vriendelijke groet,

Linda de Boer


Hallo Linda! Welkom op het NS Forum! Het klopt wat Thom zegt, je mag hiervoor natuurlijk onze klantenservice bellen maar jij mag mij ook een privébericht sturen met je persoonlijke gegevens en dan help ik je daar graag verder. Je kan mij een privébericht sturen door op mijn naam te klikken en vervolgens op "stuur bericht".

Reageer