daluren - reis afmaken na 06.25 begin?

  • 7 november 2019
  • 7 reacties
  • 227 Bekeken

Wij, 3 vriendinnen, willen op maandag 16 december met de trein naar Maastricht . Als wij vertrekken om 06.25 vanuit Almere, mogen wij dan de hele reis met een daluren jaartje reizen tot dat we in Maastricht zijn uitgestapt? 


7 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Over wat voor kaartje gaat het?

Reputatie 7
Badge +4

Is het een e-ticket? Dan mag het zeker niet. Bij een kartonnen Dalvoordeelurenkaart mag het wel na inchecken voor half zeven, maar die kaartjes zijn er niet zo veel. Staan er voorwaarden op de kaart vermeld? Dalurenkaartje is niet specifiek genoeg.

Ik zie wel iets in het Spoorvoordeel….. zou er iets met dit topic misschien  te maken kunnen hebben? :thinking:

Reputatie 7
Badge +3

Waarschijnlijker https://www.actievandedag.nl/actie-aanbieding/trein-dag-dalurenkaart-2eklas  want via de Spoordeelwinkel is pas vanaf 9 uur geldig.

Voorwaarden voor de Dalurenkaartjes van Actie van de dag: 

  • Geldig van maandag t/m vrijdag voor 06.30 uur, tussen 09.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 04.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen de gehele dag geldig.
  • Voordat de spits begint moet je de trein verlaten hebben. Tenzij je in het bezit bent van een ander geldig vervoersbewijs voor de te maken reis in de spits.

 

Hiermee mag je na vertrekken om 06:25 dus niet doorreizen tijdens de spits wanneer je alleen dit kaartje hebt, wat Thom ook al aangeeft. 

 

Met bv een Holland Travel Ticket Off Peak kan het wel aangezien dat een eenmalig chipkaartje is waarmee je moet inchecken. Maar die zijn wel duurder.

Aha….nee dat mag ook niet. Dan kunnen ze beter de trein na 9u gaan nemen. Of misschien in dat weekend weg…….

@MargavdB Zou je nog iets meer informatie kunnen geven over het type ticket?

Helaas hebben we geen verdere informatie gekregen, dus is het lastig om specifiek te zeggen wat geldt voor het ticket van MargavdB. Als het om een regulier ticket gaat wat is aangeschaft via onze Webshop, dan zijn er geen spitsbeperkingen en dan mag dit. Bij de meeste actietickets is er echter een spitsbeperking, waarbij de trein verlaten moet worden voordat de spits begint. Lees altijd de voorwaarden van het gebruikte ticket goed door.

Reageer