beantwoord

Daluren toeslag icd niet bij kaartautomaat te koop

  • 19 april 2018
  • 4 reacties
  • 110 Bekeken

Reputatie 4
Waarom is het niet mogelijk om een daluren toeslag icd te kopen bij de kaartautomaat voor € 1,40. Ik wil nog wel is met e-ticket reizen.
icon

Beste antwoord door Stijn NS 19 april 2018, 12:32

Het klopt dat het een tijdelijke actie is, maar of dat ook werkelijk de reden is waarom het beperkt wordt tot de OV-chipkaart durf ik niet te zeggen, gezien hetzelfde geldt voor Samenreiskorting en dat geen tijdelijke actie is. Wat de exacte oorzaak is durf ik niet te zeggen, maar persoonlijk vermoed ik dat het te maken heeft met een controle van spits vs dal. Op het moment dat de korting ook als een optie wordt aangeboden via een kaartautomaat of de webshop zou dat kunnen leiden tot verwarring (welke toeslag heb ik nu nodig?) of misbruik (reizigers die de kortingstoeslag pakken tijdens de spits). Door het op deze manier te doen, via de OV-chipkaart en de toeslagzuilen, is er geen onduidelijkheid en zal altijd de correcte toeslag geladen worden.Je kunt hier in ieder geval iets meer lezen over de achtergrond van deze korting, mocht je daar interesse in hebben. 🙂
Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge
Mss omdat NS de kaartautomaat wil uitfaseren?
Reputatie 3
Omdat het een tijdelijke actie is exclusief voor de OV-Chipkaart.
Net zoals reizen met korting alleen met se OV-Chipkaart kan. Automaten bieden alleen vol tarief producten aan als eenmalige chipkaart.
Het klopt dat het een tijdelijke actie is, maar of dat ook werkelijk de reden is waarom het beperkt wordt tot de OV-chipkaart durf ik niet te zeggen, gezien hetzelfde geldt voor Samenreiskorting en dat geen tijdelijke actie is. Wat de exacte oorzaak is durf ik niet te zeggen, maar persoonlijk vermoed ik dat het te maken heeft met een controle van spits vs dal. Op het moment dat de korting ook als een optie wordt aangeboden via een kaartautomaat of de webshop zou dat kunnen leiden tot verwarring (welke toeslag heb ik nu nodig?) of misbruik (reizigers die de kortingstoeslag pakken tijdens de spits). Door het op deze manier te doen, via de OV-chipkaart en de toeslagzuilen, is er geen onduidelijkheid en zal altijd de correcte toeslag geladen worden.

Je kunt hier in ieder geval iets meer lezen over de achtergrond van deze korting, mocht je daar interesse in hebben. 🙂
Reputatie 4
Bedankt.

Reageer