DB coronatickets en poortjes in NL

  • 19 juni 2020
  • 2 reacties
  • 180 Bekeken

Badge +3

Via Twitter begreep ik dat DB flexibele coronatickets heeft die ook geldig zouden zijn in NL (o.a. ICE).

  • Nutzen Sie Ihre Fernverkehrs-Fahrkarte, die Sie bis zum 13.03.2020 gekauft haben, flexibel bis zum 31.10.2020.
  • Das gilt überwiegend auch für internationale Fahrkarten und für Gruppenreisen.

Maar NS personeel schijnt daar niets van te weten, poortjes reageren niet en de SOS/Info zuil aan de stadskant van Utrecht Centraal doet het niet. Baliepersoneel weet het ook niet en zijn alleen open van 9:00-17:00 (?)

Weet een moderator of treinpersoneel misschien meer over deze actie (tot oktober vrij te gebruiken)? Of de mogelijkheid om in de trein een passagekaartje/keycard te krijgen voor poortjes?

https://twitter.com/Yavianice/status/1274026652977299465


2 reacties

Badge +3

Oh, op https://www.nsinternational.nl/nl/reisinformatie/gevolgen-coronavirus staat het ook:

Wijzigen en annuleren

Heeft u vóór 14 maart een ticket voor ICE of IC Berlijn geboekt?

Dan kunt u uw ticket flexibel gebruiken, voor een reis tot en met 31 oktober 2020. U hoeft geen gebruik te maken van de trein die op uw ticket staat: u mag ook kiezen voor een andere trein. Het is dus niet nodig om uw ticket om te boeken.

Ik ben er even voor je ingedoken en dit is wat ik heb kunnen ontdekken. Het kan inderdaad kloppen dat de barcodes niet werken. Dit zijn natuurlijk speciale tickets. Op dit soort momenten kan dit aangegeven worden bij het personeel of bij de SOS/ hulpzuil. Dan kunnen de poortjes voor deze reizigers alsnog worden geopend. Als het goed is wordt het personeel hier ook van op de hoogte gebracht. 

Reageer