beantwoord

E-Ticket overstappen naar andere trein (Breng)

  • 11 August 2014
  • 3 reacties
  • 1194 Bekeken

Als ik een E-ticket koop kan ik dan van de NS naar een trein van Breng instappen? Zit de prijs hier al bij inbegrepen?
En moet je met een E-ticket ook in en uit checken?
icon

Beste antwoord door Tochjo 11 August 2014, 21:14

Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3
Ja, een e-ticket is ook geldig bij andere vervoerders. U kunt met een e-ticket niet in- of uitchecken. Op stations waar alle poortjes gesloten zijn, zal er een poortje zijn met een barcodescanner die de code op uw e-ticket kan lezen. Op die manier kunt u dan door de poortjes. Maar waarschijnlijk is dat op uw vertrek- en bestemmingsstation nog niet het geval.
Even ter aanvulling op wat Tochjo schrijft.
Op geen enkel station zijn alle poortjes al gesloten. Op diverse stations zijn wel sommige poortjes gesloten, maar zijn er altijd nog enkele gewoon open, zeker op de stations waar nog geen barcodelezers voor e-tickets e.d. aanwezig zijn.
Op dit moment wordt op 5 stations een proef gehouden waarbij de poortjes tijdens de spitsuren gesloten zijn. Daarbij is echter wel altijd een NS medewerker aanwezig om zo nodig assistentie te verlenen en poortjes te openen.

Pas op 20 augustus worden de eerste poortjes definitief gesloten en wel op station Woerden.
Daarna volgen stapsgewijs de overige 81 stations waar poortjes zijn (of nog worden) geplaatst, tot begin 2016 op al die 82 stations de poortjes definitief gesloten zijn.

Do resterende 328 stations blijven vooralsnog voorzien van CICO's, paaltjes waar je met OV-chipkaartjes kun in en uitchecken.

Met e-tickets kan nergens worden in- en uitgecheckt (ze bevatten immers geen chip). De barcode op die tickets is in feite een sleutel waarmee de poortjes geopend kunnen worden.
Hallo Vicctorrr, zoals Tochjo al aangeeft is het E-ticket ook geldig bij andere vervoerders. Je kunt het traject reizen dat aangegeven staat op het E-ticket. Groet, Marjan.

Reageer