beantwoord

E-ticket vs. Eenmalige ticket

  • 9 juni 2015
  • 3 reacties
  • 174 Bekeken

Volgende week ga ik met de trein reizen in Nederland maar omdat ik momenteel mijn OV kaart momenteel niet kan gebruiken zal ik iets nieuws moeten proberen. Ik maak waarschijnlijk 3 treinreizen, verspreid over 3 dagen. Voor zover ik weet zijn er 3 mogelijkheden, namelijk de e-ticket, de eenmalige chipkaart en een anonieme OV-kaart. Omdat ik zelf al een OV-kaart heb, lijken mij alleen de eerste twee opties aantrekkelijk. Ik weet dat ik de e-ticket online kan bestellen & moet printen voor vertrek, en dat ik de eenmalige chipkaart bij een automaat kan kopen & €1 toeslag moet betalen op de reis, maar ik vroeg me af of er nog meer verschillen zijn tussen deze twee?

Als iemand mij iets anders aanraad dan een van deze twee opties; suggesties zijn welkom!
Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Thom 9 juni 2015, 13:13

Als u tegen vol tarief reist, ontlopen de drie opties elkaar niet veel, het is meer wat u gemakkelijk vindt.Los van uw vraag: Het is afhankelijk van de dag waarop u reist eens goed te kijken naar het seizoensretour. Dat is in ieder geval in het weekend veel goedkoper. Een avondretour kan ook gunstig zijn. De Hema heeft momenteel weer een actiekaartje voor 17,50 euro en daar mag je ook een dag alleen mee reizen, dus kinderen zijn niet noodzakelijk ;-)Actiekaartjes zoals van de Hema kun je door de week niet voor negen uur gebruiken, in het weekend wel.https://tickets.hema.nl/tickets/9/voordeel/328/ns-dagkaart-van-56.40-nu-17.50http://www.spoordeelwinkel.nl/product/seizoensretour
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Als u tegen vol tarief reist, ontlopen de drie opties elkaar niet veel, het is meer wat u gemakkelijk vindt.

Los van uw vraag: Het is afhankelijk van de dag waarop u reist eens goed te kijken naar het seizoensretour. Dat is in ieder geval in het weekend veel goedkoper. Een avondretour kan ook gunstig zijn. De Hema heeft momenteel weer een actiekaartje voor 17,50 euro en daar mag je ook een dag alleen mee reizen, dus kinderen zijn niet noodzakelijk ;-)

Actiekaartjes zoals van de Hema kun je door de week niet voor negen uur gebruiken, in het weekend wel.

https://tickets.hema.nl/tickets/9/voordeel/328/ns-dagkaart-van-56.40-nu-17.50

http://www.spoordeelwinkel.nl/product/seizoensretour
Ter aanvulling op Thom: het grootste verschil tussen e-tickets en eenmalige chipkaarten is dat je met de eenmalige chipkaart moet in- en uitchecken, met de e-ticket is dit niet nodig. Je kan de gesloten poortjes wel openen met de e-ticket. De brede poortjes hebben in ieder geval een e-ticketlezer, maar op veel stations kan je je e-ticket bij meerdere poortjes scannen. Je herkent deze poortjes aan een tekst als: 'Scan ticket'.
Bedankt voor het uitgebreide antwoord!

Reageer