beantwoord

E-ticket zonder korting

  • 12 juli 2015
  • 4 reacties
  • 188 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 2 reacties
Bij het bestellen van het e-ticket kun je niet meer aangeven dat je (samenreis)korting wilt. Waarom niet? Bij reisinformatie voor een traject staat "Voor een e-ticket gelden dezelfde prijzen", dus ook de kortingen.
icon

Beste antwoord door Tochjo 12 juli 2015, 09:38

NS heeft ervoor gekozen om reizen met korting alleen nog mogelijk te maken voor reizen die gemaakt worden met de OV-chipkaart. Voor samenreiskorting geldt dat dit als product op een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart moet worden geladen. Zie www.ns.nl/samenreiskorting voor meer informatie.Vanzelfsprekend zijn hier in het verleden al veel klachten over geweest, maar NS is niet van plan om e-tickets met korting voor samenreizenden weer in het leven te roepen.
Bekijk origineel

4 reacties

Badge +3
NS heeft ervoor gekozen om reizen met korting alleen nog mogelijk te maken voor reizen die gemaakt worden met de OV-chipkaart. Voor samenreiskorting geldt dat dit als product op een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart moet worden geladen. Zie www.ns.nl/samenreiskorting voor meer informatie.

Vanzelfsprekend zijn hier in het verleden al veel klachten over geweest, maar NS is niet van plan om e-tickets met korting voor samenreizenden weer in het leven te roepen.
geldt dit ook voor een dalurenabonement?
lijkt me een beetje simpel om voor mn zoon( autistish) die graag een e ticket heeft de korting niet te krijgen
Dit geldt inderdaad ook voor het Dal Voordeel abonnement, Kranky. Samenreiskorting kan echt alleen in combinatie worden gebruikt met een OV-chipkaart, dit is ook te lezen via de link die Tochjo mee heeft gestuurd. Begrijp ik hieruit dat het voor jouw zoon niet mogelijk is om in- en uit te checken met de OV-chipkaart, waardoor hij de korting niet kan krijgen?
Reputatie 4
E-tickets met korting zou problemen geven bij het reizen in de middagspits. Bij de OV-chipkaart kan het systeem controleren of je je reis wel/niet voor 16.00 uur bent begonnen, bij een e-ticket is dat onmogelijk.

Reageer