beantwoord

Eticket tot Roosendfaal grens

  • 30 oktober 2017
  • 1 reactie
  • 97 Bekeken

Ik zou ner graag achter komen hoe ik dit aanpak/ ik vertrek vanuit Breda en wil naar Brussel Centraal. Voor het stuk in België gebruik ik mijn Belgische RailPass. Hoe kom ik aan een ticket van Breda naar de grens??
icon

Beste antwoord door Thom 30 oktober 2017, 10:53

U kunt uw Railpass niet gebruiken vanaf de Belgische grens maar pas vanaf Essen. De Railpass is niet geldig vanaf de grens en de NMBS vermeldt dat ook duidelijk.U koopt een internationaal kaartje van Breda naar Essen met eventueel uw korting in Nederland ingevuld, en dan reist u verder met uw Railpass. U kunt gewoon de sneltrein richting Brussel nemen. Inchecken doet u niet, u open het poortje in Breda met de vierkante code op de e-ticket. Neem een poortje met 'Scan ticket'. Het internationale kaartje mag ook op de mobiel staan. Als u korting voor Nederland invult, moet u uw persoonlijke chipkaart met het abonnement er op, meenemen als bewijs dat u recht heeft op korting binnen Nederland.Een kaartje naar de grens kunt u dus niet los kopen, wel indirect, en bovendien reist u dan het eerste stuk in België zwart. Hier wordt sterk op gecontroleerd in de Beneluxtrein.Ik reis zelf naar België altijd op bovenstaande wijze. De kosten zijn tweedeklas € 2,40 enkele reis van de grens naar het station Essen. Het Belgische minimumtarief.Een retour is in het weekend goedkoper vanwege het Belgische tariefsysteem.
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +4
U kunt uw Railpass niet gebruiken vanaf de Belgische grens maar pas vanaf Essen. De Railpass is niet geldig vanaf de grens en de NMBS vermeldt dat ook duidelijk.

U koopt een internationaal kaartje van Breda naar Essen met eventueel uw korting in Nederland ingevuld, en dan reist u verder met uw Railpass. U kunt gewoon de sneltrein richting Brussel nemen. Inchecken doet u niet, u open het poortje in Breda met de vierkante code op de e-ticket. Neem een poortje met 'Scan ticket'. Het internationale kaartje mag ook op de mobiel staan. Als u korting voor Nederland invult, moet u uw persoonlijke chipkaart met het abonnement er op, meenemen als bewijs dat u recht heeft op korting binnen Nederland.

Een kaartje naar de grens kunt u dus niet los kopen, wel indirect, en bovendien reist u dan het eerste stuk in België zwart. Hier wordt sterk op gecontroleerd in de Beneluxtrein.

Ik reis zelf naar België altijd op bovenstaande wijze. De kosten zijn tweedeklas € 2,40 enkele reis van de grens naar het station Essen. Het Belgische minimumtarief.

Een retour is in het weekend goedkoper vanwege het Belgische tariefsysteem.

Reageer