beantwoord

Fiets

  • 19 september 2020
  • 3 reacties
  • 237 Bekeken

Kan ik met een lease OV-kaart ook mijn eigen fiets meenemen?

icon

Beste antwoord door Maxime NS 20 september 2020, 11:07

Een Fietskaart dal is momenteel alleen online en via onze app te koop. Met welk geldig vervoerbewijs je dit combineert, maakt verder niet uit.

Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Wat je beschrijft lijkt op een (anonieme) OV-chipkaart die je in bruikleen krijgt via een of ander bedrijfje, zoals https://www.ov-chipkaart-kopen.nl/ov-chipkaart-bestellen/tijdelijke-lease-ov-chipkaart of een andere constructie voor een kaart in bruikleen, met eventueel betaling achteraf.

Het meenemen van een eigen fiets kan alleen als je er ZELF een Dag Dalkaart Fiets op laadt (Edit: dat kan niet op een anonieme kaart, alleen als los kaartje uit een automaat).

Dat kost € 7,50 en kan niet van het saldo op de kaart of achteraf betaald worden.

Ik ben de naam even kwijt van het bedrijf dat (business) ov-kaarten in bruikleen gaf maar pas vooral op met beloftes van websites als https://www.ovshop.nl/product-categorie/ov-dagkaarten (oh haha die verkopen zelfs mondkapjes € 3,95 voor 10 stuks erbij).

Andere voordelen: de dagkaartjes zijn volledig anoniem en meestal gedurende een hele dag geldig. Let goed op: Een aantal dagkaarten zijn pas na 09.00 uur te gebruiken. Na gebruik kun je je dagkaart gewoon weggooien.

Hoe heette dat bedrijfje ook weer voor business cards in bruikleen? Af te halen bij o.a. Hertz op Schiphol en een restaurant/hotel met dakterras vlakbij Amsterdam Centraal? Die waren wel goed bezig op zich… maar nooit meer iets van gehoord de laatste jaren.

Reputatie 7
Badge +3

Dagkaart Dal fiets kun je online kopen en via de app. Voor zover ik weet is hij tijdelijk niet te koop via de automaat. 

Een Fietskaart dal is momenteel alleen online en via onze app te koop. Met welk geldig vervoerbewijs je dit combineert, maakt verder niet uit.

Reageer