beantwoord

Fiets meenemen in de trein

  • 19 februari 2015
  • 12 reacties
  • 1667 Bekeken

hoe duur kost het als ik de fiets mee neme van t harde naar denhaag
icon

Beste antwoord door Gerrit1507 19 februari 2015, 19:25

6 euro, maar je moet na 09.00 uur instappen

http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/meenemen-fiets-huisdier.html
Bekijk origineel

12 reacties

Reputatie 2
6 euro, maar je moet na 09.00 uur instappen

http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/meenemen-fiets-huisdier.html
Let ook even op de avondspits, fietsen mogen tegen betaling mee en op de daarvoor bestemde plaatsen, maar mogen niet mee tussen 06.30-09.00 en 16.00-18.30.
Het is niet zo als je voor de spits instapt en in de spits verder gaat is met een fiets helaas niet toegestaan.
goede middag NS

Van Den Bosch CS naar Leerdam
wat kost dat als ik mijn fiets meeneem
ik heb ook een ov met -40%

groetjes
Aukje
Reputatie 7
Badge +4
Het kost u € 6,10. Uw andere kaartjes hebben op dat tarief geen enkele invloed en het is voor iedereen gelijk. Tijdens de spitsuren mag uw fiets zich niet in de trein bevinden, ook niet als u met de fiets tijdens de daluren uw reis bent begonnen. Dat betekent inderdaad dat u voor 16.00 met uw fiets op de bestemming moet zijn.
Uw NS-fietskaartje is ook geldig bij Arriva en is voor een hele dag.

https://www.ns.nl/producten/alleen-te-koop-via-station-of-kaartautomaat/p/dagkaart-fiets
Hoe kom je erachter of de trein die je wilt nemen een fietsplek heeft?
In de reisplanner kun je zien welke trein op jouw traject zal gaan rijden. Daar zie je ook welke faciliteiten in deze trein aanwezig zijn.
Reputatie 7
Alle treinen hebben fietsplaatsen 😉
Bijna alle treinen:
Fietsen zijn aan boord van Thalys uitsluitend toegestaan als de fiets is verpakt in een fietshoes (135x85x30 cm). U moet daarvoor het voor- en achterwiel demonteren
(toegegeven, wel alle treinen tussen 't Harde en Den Haag 😎)
In de reisplanner kun je zien welke trein op jouw traject zal gaan rijden. Daar zie je ook welke faciliteiten in deze trein aanwezig zijn.
Hoi Jouke,

Je bedoeld als ik bij vertrekkende treinen kijk. Die geeft een beeld van de komende paar uren idd. Als ik wil kijken wat er zaterdagavond gaat, moet ik wachten tot zaterdagmiddag waarschijnlijk om dat te zien. Tenzij ik iets fout doe?
Reputatie 7
Badge +3
Je ziet het inderdaad pas kort tevoren op de dag zelf. Wel rijdt er vaak een zelfde type trein op een bepaald traject en dag/tijd. Dat kan natuurlijk altijd aangepast worden ivm verstoringen en werkzaamheden. Maar het geeft je wel een indicatie.

Op https://treinposities.nl/vertrekstaat kun je per station en dag terug kijken welk materieel op welk traject gereden heeft.
De controle is heel miniem, ik merk in de trein Nijmegen - Tilburg heel vaak dat er een fiets meegaat onder de neus van een conducteur. Deze fiets staat dan goed lomp op een vol balkon en de eigenaar zit in de coupé net fietstas naast zich op de stoel.

Reageer