beantwoord

fietskaartje kopen

  • 27 September 2021
  • 7 reacties
  • 161 Bekeken

is het mogelijk om bij het loket contant een fietskaartje te kopen?

icon

Beste antwoord door MoDe 27 September 2021, 20:58

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Je kunt een fietskaartje uit de automaat halen of online. Wil je deze bij een loket kopen, dan zal men deze online aanmaken en betaal je extra voor de dienst.

maar is het dan wel mogelijk om contant af te rekenen?

Reputatie 7
Badge +1

Ja. Dat kan (vooralsnog?) zeker bij elk ´loket´. Dat is een enorm ouderwetse term en in die betekenis/uitvoering zijn er allang geen verkoopbalies meer. Hou er ook rekening mee dat er in heel NL nog amper 30 plaatsen/stations een geopende balie hebben-en dan meestal met nogal beperkte openingstijden.

Blijkbaar heb je zelf geen kaartje nodig?

 Heel toevallig kwam ik vandaag langs een echt loket, daterend uit socialistische tijden, niet meer in gebruik door de staatsspoorweg hier, maar door een reisagentschap dat ook nog van alles&nog wat zou kunnen slijten. Met zoń draaischijf-hier handbediend, onder het glas om kaartjes en munten heen en weer te verplaatsen. Voldoet zo dus wel aan alle ingewikkelde eisen vwb corona-bestrijding

Badge +3

Heel toevallig kwam ik vandaag langs een echt loket, daterend uit socialistische tijden, niet meer in gebruik door de staatsspoorweg hier, maar door een reisagentschap dat ook nog van alles&nog wat zou kunnen slijten.

Op welk NS station was dat? (NS en dat ze géén Staatsbedijf zijn, ziet andere topics daarover).

@bahnrider Je hebt daar blijkbaar een vage mening over (ikzelf en de medewerkers ook hoor), maar heette het loket toevallig niet Tickets & Service of OV-winkel in plaats van iets van de Staat?

Extra kosten om iets te regelen zouden € 0,50 of zo zijn.

Ik dacht dat dat was afgeschaft, zoals voor creditcard betalingen en zo. Of ging het om toeslag bij een balie voor een internationaal biljet?

ok top, dan weet ik even genoeg, bedankt voor de info!

Reputatie 7
Badge +3

Er zijn ook nog steeds automaten waar je met munten kunt betalen.

Reputatie 7
Badge

Ik vermoed dat @bahnrider een loket op een Duits station bedoelt. Wellicht in Oost-Duitsland.

Reageer