beantwoord

Geldigheid keuzedagen

  • 28 september 2017
  • 5 reacties
  • 764 Bekeken

Eind vorig jaar heeft NS aangekondigd dat vanaf medio 2017 de geldigheid van keuzedagen één jaar wordt. Daarna heb ik hier niets meer over gehoord. Gaat deze wijziging nog door en zo ja per wanneer?
icon

Beste antwoord door Thomas NS 1 oktober 2017, 17:44

Ik kan bij deze bevestigen dat deze verandering nog op zich zal laten wachten. Ik heb nog geen indicatie wanneer deze verandering vooralsnog zal worden doorgevoerd. Mijn oprechte excuses, zodra wij een definitieve datum hebben, zullen wij dit ook op onze website kenbaar maken. Ongetwijfeld lezen jullie dit ook terug op het forum.
Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Het is hier ook niet met zekerheid bekend, maar het is mogelijk afgeblazen dan wel voor onbepaalde tijd uitgesteld. Hoe jammer ook, want het was wel door en namens NS aangekondigd.

Het lijkt me niet meer dan fair dat er in ieder geval door NS uitsluitsel wordt gegeven. Dan weten de senioren waar ze aan toe zijn. Het is op zijn minst netjes naar onze senioren toe het wel door te laten gaan, zeker als het nadrukkelijk is aangekondigd.
Reputatie 7
Badge +3
Dat laatste is niet helemaal waar, NS heeft gezegd dat ze dit overwogen. Er zijn echter twee problemen:

1) Iedereen neemt al zijn vrije reisdagen op bij mooi in de zomer (overvolle treinen).

2) Wat doe je met iemand die na een maand al zijn reisdagen al heeft opgebruikt en dan gauw zijn abonnement wil beeindigen?

Als je zoiets gaat doen zullen dus vanwege punt 2 de reisdagen nog steeds per 2 maanden beschikbaar komen maar dan wel een jaar geldig zijn (of tot de datum waarop het abonnement wordt beeindigd als dat eerder is).
Reputatie 7
Badge +4
Niet helemaal waar? Toe maar, je durft nogal. Ik zou toch het bericht van Sivan hieronder maar eens overlezen voordat je durft te stellen dat iets niet waar is of iemand onwaarheid beweert. Er zijn mensen die dat niet zo op prijs stellen.

Waar leid je in het bericht van Sivan af dat het niet meer dan een overweging is?


https://forum.ns.nl/overige-producten-6/keuzedagen-bij-nieuwe-dal-voordeel-aanbieding-35982/index1.html#post232066

1) Het is aan te nemen dat de spreiding over een jaar minder zal zijn, maar dat het overlast zal veroorzaken is nog maar de vraag. NS heeft de voorwaarden voor de keuzedagen elke keer meer versoepeld en van overlast is geen sprake gebleken. Sterker nog: die is verminderd na de afschaffing van strakke vaste perioden.

Het lost juist problemen op, want senioren hoeven niet meer te reizen om de keuzedagen op te maken. De overgang voor VDU-houders die met papieren keuzedagen werken, heeft ook geen problemen opgeleverd.

2) Een senior betaalt zijn Dalvoordeelabonnement en zijn keuzedagen vooruit. Eenvoudig op te lossen door een Dalvoordeelabonnement met keuzedagen minimaal een jaar geldig te laten zijn. Nu is het ook al zo dat een senior tot de vervaldatum slechts een beperkt aantal keuzedagen krijgt.

Bericht Sivan:Auteur
Moderator
Reacties: 7005
11 maanden geleden Rapporteer
topic
NS past per 1 januari 2017 de tarieven aan van enkele reizen, dagretours, dagkaarten en abonnementen. De tarieven gaan omhoog vanwege de verwachte inflatie en de aangepaste gebruiksvergoeding die NS aan spoorbeheerder ProRail betaalt voor het gebruik van het spoor. Daarnaast wordt medio 2017 ook de geldigheid van de Keuzedagen aangepast.

De belangrijkste aanpassingen zijn:
Enkele reizen en dagretours gemaakt met OV Chipkaart, NS-Business Card, eenmalige chipkaart of E-ticket worden verhoogd met gemiddeld 0,39%
Traject Vrij, Altijd Vrij, Trein Vrij, het Voordeelurenabonnement en het Grensabonnement worden verhoogd met gemiddeld 0,49%
Alle Keuzedagen zijn het hele jaar geldig (i.p.v. 2 maanden). Hier staat een verhoging van €0,50 per Keuzedag tegenover. Deze aanpassing en prijsverhoging zullen medio 2017 plaatsvinden.
Dagkaart Hond en dagkaart Fiets worden verhoogd met 0,39%, maar door afronding zullen de tarieven hiervan gelijk blijven aan de tarieven van 2016.

Wij proberen altijd onze klanten te verleiden (meer) te reizen in de rustigere daluren. NS heeft daarom besloten de volgende producten niet in prijs te verhogen:
Dal Voordeel
Altijd Voordeel
Dal Vrij
Weekend Vrij
Kids Vrij

Ook de volgende producten worden niet in prijs verhoogd:
Railrunner
Toeslag 2-1 Weekend/Daluren/Dag/Keuzedagen
Toeslag IC direct en ICE
Treingedeelte Holland Travel Ticket

Waarom verhoogt NS de tarieven van het treinvervoer met gemiddeld 0,39%?
Dit percentage is gebaseerd op de verwachte inflatie van 2017 en een aanpassing in gebruiksvergoeding: NS betaalt aan spoorbeheerder ProRail een vergoeding voor het gebruik van het spoor. Daarnaast wordt er bij enkele reizen en dagretours een kleine aanpassing toegepast in verband met het oplossen van het dubbele opstaptarief. Door afrondingen op € 0,10 kan het voorkomen dat bepaalde kaartjes minder of meer in prijs verschillen.

Geldt deze tariefsverhoging ook voor trajecten van andere treinvervoerders?
Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia volgen hun eigen prijsbeleid. Kijk voor de tarieven op de trajecten op de website van deze vervoerders.

Waarom is het Voordeelurenabonnement wel in prijs verhoogd en het Dal Voordeel niet?
NS wil klanten graag verleiden in de rustigere daluren te reizen. Met een Voordeelurenabonnement krijg je nog 40% korting in de middagspits.

Zie ook: http://www.ns.nl/klantenservice/betalen/prijswijzigingen-2017.html. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust in dit topic.
like this0
Reputatie 7
Ik kan bij deze bevestigen dat deze verandering nog op zich zal laten wachten. Ik heb nog geen indicatie wanneer deze verandering vooralsnog zal worden doorgevoerd. Mijn oprechte excuses, zodra wij een definitieve datum hebben, zullen wij dit ook op onze website kenbaar maken. Ongetwijfeld lezen jullie dit ook terug op het forum.
Reputatie 7
Badge +4
Wanneer is daar aan toe maar de vraag is wat mij betreft vooral OF het wordt doorgevoerd.

Reageer