beantwoord

Groepskaart

  • 3 juli 2020
  • 8 reacties
  • 321 Bekeken

Is het mogelijk om met 2 personen op een groepskaart voor 4 personen te reizen?

icon

Beste antwoord door Loes 3 juli 2020, 18:19

Ja hoor, dat is mogelijk. Zorg dat je de hoofdboeker dan wel een van jullie 2-en maakt, want je kan er dan ook met 2 personen op reizen. 2 tickets blijven dan ongebruikt voor jullie reis, maar er hadden er ook 2 kunnen afzeggen. De twee ongebruikte tickets zijn niet op een ander moment te gebruiken, das het enige nadeel.

Bekijk origineel

8 reacties

Ja hoor, dat is mogelijk. Zorg dat je de hoofdboeker dan wel een van jullie 2-en maakt, want je kan er dan ook met 2 personen op reizen. 2 tickets blijven dan ongebruikt voor jullie reis, maar er hadden er ook 2 kunnen afzeggen. De twee ongebruikte tickets zijn niet op een ander moment te gebruiken, das het enige nadeel.

Reputatie 7
Badge +3

Een ander nadeel van een Groepticket is dat je niet tijdens de spits in trein mag zijn, ook niet als de reis voor de spits in begonnen. Een Groepticket voor 2 personen geeft ook maar weinig voordeel tov reizen met 40%. 

Een Groepticket voor 4 personen waarvan je er maar 2 gebruikt kost €32 voor een enkele reis, dus €16 per persoon.

Het maximum tarief bij NS voor een enkele reis is €27, met 40% korting is dat €16,20. Hiervoor moet tenminste 1 persoon een kortingsabonnement hebben, de 2e persoon kan met 40% Samenreiskorting reizen. Hebben beide personen geen abonnement dan kan er voor €5 één maand Flex Dal Voordeel worden aangeschaft (of wanneer de reis in het weekend is Flex Weekend Voordeel voor €2). De omslag ligt dan bij een reis van 139 TE, daarvoor kost de enkele reis 40% €13,50, dit maal 2 + €5 voor de ene maand Flex Dal Voordeel komt uit op €32. Bij elke kortere reis is een groepticket voor 2 personen duurder. Heeft één van beiden al een abonnement dan heb je zelfs meer voordeel.

Badge +3

Goede tip voor https://twitter.com/RonaldS0404/status/1279788137917669378 

@NS_online we willen met twee personen vrijdag 10-7 naar Alkmaar en 12-7 weer terug naar Hengelo (ov). Kunnen we hiervoor een groepsticket nemen ipv een kaartje per persoon? Groepsticket is nl veel goedkoper

Hengelo-Alkmaar is 195 TE dus daar valt wel wat te winnen (als beide een ov-chipkaart hebben waarvan minimaal één een persoonlijke). Met name het door kunnen reizen in de spits (16:00-18:30 op vrijdag).

Ga je op vrijdag na 18:30 heen, dan komt een maandje Flex Weekend Vrij (€32) in beeld, alhoewel een enkeltje met 40% korting is € 16,02. Met Flex Weekend Vrij kan je tot wel 5 weekenden gratis door heel NL, mocht je dat willen.

Voor €3 extra kan je op vrijdag ook eerder met 40% korting heen (buiten de spits inchecken) met Weekend Vrij.

Reputatie 7
Badge +4

Met Weekend Vrij kan je wel 5 maanden gratis door heel NL, mocht je dat willen.

 

@Robert B Ik neem aan dat je vijf weken in een maand bedoelt, en dat kan als je de begindatum slim kiest. ;-) Het is het abonnement met zo ongeveer de beste prijs-/pretverhouding.

Badge +3

 

@Robert B Ik neem aan dat je vijf weken in een maand bedoelt, en dat kan als je de begindatum slim kiest. 😉 Het is het abonnement met zo ongeveer de beste prijs-/pretverhouding.

Haha, dat had ik 15 seconden later ook door, en aangepast :rofl:

Badge +3

En als je geen persoonlijke kaart hebt kan je die vandaag (05-07) gratis bestellen i.c.m. Flex Weekend Vrij en kan je er 12-07 al mee op pad. (als info voor Ronald op Twitter, levertijd en ingangsdatum van een persoonlijke kaart is 7 dagen).

Kan ik met de ontvangen qr code vier keer het poortje openen of moet ieder een eigen qr code hebben??? 

 

De QR-code is universeel, dus die kun je zo vaak gebruiken als je wil op die dag. :) Maar als het goed is heeft ieder zijn eigen ticket en code, want zodra je de code scant, is het wel de bedoeling dat je door het poortje loopt. En dan sta je aan de andere kant. ;)

Reageer