beantwoord

Informatie over Jongerentoer

  • 1 juli 2019
  • 1 reactie
  • 2015 Bekeken

Is de jongerentoer dit jaar ook met onbeperkt reizen of alleen een dag retour?
icon

Beste antwoord door Thom 1 juli 2019, 00:26

Het is drie keer een dagretour, u kunt dus niet een aantal dagen onbeperkt reizen.U moet dus het vertrekstation en de bestemming invullen. Omdat u de reis mag onderbreken, kortom onderweg uitstappen, kunt u ook reizen kiezen tussen Den Helder en Maastricht of tussen Groningen en Vlissingen, dan wel naar Buitenpost als u zowel naar Groningen als Leeuwarden wilt.Het is dus wel een zaak van creatief een bestemming kiezen. De bestemming en de data moeten van te voren worden ingevuld, dat is wel een punt.In veel gevallen is een Kruidvatdagkaart gunstiger, ondanks de hogere prijs. Drie keer een

Kruidvatkaart lijkt meer op de oude Tienertour. Je kunt met zowel de jongerentoer als met het Kruidvatkaatje door de week reizen, maar de jongerentoer is na negen uur geldig en het Kruidvatkaartje heeft dan de beperking dat je ook in de middagspits niet in de trein mag zitten. Met de Jongerentoer dus wel.Drie Kruidvatkaarten kosten €43,50. Grofweg € 6,50 duurder, maar veel meer mogelijkheden en bovendien onbeperkt reizen door heel Nederland. Daarnaast is het van te voren opgeven van drie reisdata niet nodig, wat vaak voor problemen zorgt. Met het Kruidvatkaartje mag je ook naar Aken of Leer.De afweging zult u zelf moeten maken.Kruidvatkaartjes zijn echter tot 18 augustus te gebruiken, de jongerentoer twee weken langer.
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +4
Het is drie keer een dagretour, u kunt dus niet een aantal dagen onbeperkt reizen.

U moet dus het vertrekstation en de bestemming invullen. Omdat u de reis mag onderbreken, kortom onderweg uitstappen, kunt u ook reizen kiezen tussen Den Helder en Maastricht of tussen Groningen en Vlissingen, dan wel naar Buitenpost als u zowel naar Groningen als Leeuwarden wilt.

Het is dus wel een zaak van creatief een bestemming kiezen. De bestemming en de data moeten van te voren worden ingevuld, dat is wel een punt.

In veel gevallen is een Kruidvatdagkaart gunstiger, ondanks de hogere prijs. Drie keer een
Kruidvatkaart lijkt meer op de oude Tienertour. Je kunt met zowel de jongerentoer als met het Kruidvatkaatje door de week reizen, maar de jongerentoer is na negen uur geldig en het Kruidvatkaartje heeft dan de beperking dat je ook in de middagspits niet in de trein mag zitten. Met de Jongerentoer dus wel.

Drie Kruidvatkaarten kosten €43,50. Grofweg € 6,50 duurder, maar veel meer mogelijkheden en bovendien onbeperkt reizen door heel Nederland. Daarnaast is het van te voren opgeven van drie reisdata niet nodig, wat vaak voor problemen zorgt. Met het Kruidvatkaartje mag je ook naar Aken of Leer.

De afweging zult u zelf moeten maken.

Kruidvatkaartjes zijn echter tot 18 augustus te gebruiken, de jongerentoer twee weken langer.

Reageer