beantwoord

Jongeren Dagkaart

  • 9 September 2021
  • 3 reacties
  • 176 Bekeken

Mag je met de jongeren dagkaart reizen, als je reis begint tijdens de Daluren, maar de aankomst  ligt in de spitsuren 

icon

Beste antwoord door Tochjo 9 September 2021, 18:03

Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3

Nee. Met de Jongeren Dagkaart mag je je tijdens de spitsuren niet in de trein bevinden.

Reputatie 2

Er is hier al een mooi topic over, misschien dat eens lezen? Reizen tijdens de spitsuren mag niet, je moet voor de spits begint de trein hebben verlaten, tenzij dat de trein vertraging heeft. (Bijvoorbeeld dat je om 15.56 aan zou komen, maar je trein heeft +10 dus je komt tijdens de spits aan, dat mag dan weer wel!)

Reputatie 6
Badge +1

voor de sentenduikers: een grijs gebied (dwz er is nog geen uitsluitende regel voor) is als trein 1 uitvalt of sterk vertraagd is-en je daardoor een aansl mist en door ongelukkige dienstregeling dan 1 uur later zou aankomen-bvb 16.23 ipv 15.23. Een ander specifiek en nog onopgelost geval is de nog steeds oude regeling voor reizen buitenland: dan geldt de avondspits niet-maar dan moet je dus wel een tiketje vanaf een buitenlands station kunnen tonen-op de belse MoBiB kan je ook allerlei tiketjes laden. 

Maar dat is spijker sop heel ondiep water zoeken en zal tot niks leiden. WEL kunnen ze in buitenlanden dit soort onduidelijke regels meestal veel preciezer uitleggen

Als de geregelde forumvolgers voor elke vraag die binnen 1 sec met google op de NSsite kan worden gevonden slechts 2 ct zouden krijgen, dan konden ze makkelijk hun (toch al goedkope) ABO er mee bekostigen.

Reageer