beantwoord

jongerentoer buitenland

  • 7 juni 2017
  • 9 reacties
  • 892 Bekeken

kan ik met de jongerentoer tickets ook naar het buitenland? Bijv. net over de grens in duitsland? Ik kan de plek bereiken met NStreinen.. betekent dat dat het kan?
icon

Beste antwoord door Tamzin 7 juni 2017, 20:07

Je kunt er niet de grens mee over, uitgezonderd met Arriva naar Leer.
Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Je kunt er niet de grens mee over, uitgezonderd met Arriva naar Leer.
Waar staat dat? Dus ik kan wel vanuit (...?) met arriva naar leer met mijn eticket? Maar nergens anders heen?
Reputatie 7
Er staat nergens dat je er wel mee naar het buitenland kan. Het is ren nationaal ticke.
Maar waar staat dat je wel met arriva naar leer kan? En vanaf welk station geldt dat dan?
"Geldig op binnenlandse trajecten van Intercity Brussel en Intercity Berlijn en met toeslag in ICE International & Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam. Niet geldig in Thalys" dit betekent dat de kaar geldig is naar berlijn en brussel toch? En met toeslag kan je schiphol-rdam
Hallo freija, welkom op het NS Serviceforum.

Het antwoord op je vraag zit in het stukje wat je net zelf geciteerd hebt. "Geldig op binnenlandse trajecten van Intercity Brussel en Intercity Berlijn en met toeslag in ICE International & Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam. Niet geldig in Thalys". Met een Jongerentoer mag je wel met die treinen reizen maar alleen op binnenlandse trajecten. Dat houdt in alleen in Nederland. Zodra de trein het grensstation passeert is je ticket niet meer geldig. Is het duidelijk zo of heb je nog meer vragen?
Oh dus wat de persoon die zei dat de arriva naar leer een uitzondering is is niet waar?
En ik mag dus wel op de trajecten die internationaal zijn maar dan alleen de binnenlandse stations?
Reputatie 7
Badge +4
Je mag op binnenlandse trajecten reizen met uitzondering van het buitenlandse traject naar Leer. Je mag dus met een binnenlands kaartje toch naar Leer, ondanks dat Leer toch echt in Duitsland ligt.

Overigens kun je beter naar Leer gaan met de snelbus uit Groningen want in Duitsland is een brug kapot en de trein gaat maar tot Weener, vlak voor die brug.

Nu vraag je je af hoe dat kan. Welnu, dat is omdat Arriva een lijn heeft van Groningen naar Leer en je op het Duitse deel van de reis toch met een kaartje dat alleen in Nederland geldig is, mag reizen. Je mag in Nederland tot Roosendaal, Eijsden, Eygelshoven Markt, Venlo, Zevenaar, Glanerbrug en Oldenzaal.

Je mag verder alleen reizen tot het laatste station voor de grens.
Reputatie 1
Badge
je kan uiteraard wel naar Belgie of DE=Duitsland, maar dan moet je gewoon het traject in dat buitenland normaal betalen. De meest gebruikte bestemmingen niet al te ver over de grens zitten gewoon in de automaat-kies dan met NS-traject vrij/gratis. Je kan alvast eens kijken at dat dan kost.
Je kan wel bvb, als je wat vaker/meer door BElgie zou wensen te eizen met de NMBS IN Belgie (dus 1e ritje zal je moeten betalen) bvb een GP-pass of GO-unlimited kopen-die laatste enkel op de Belse chipkaart, MoBiB (kost 5 eur)-dan kan je 2/3 weken nar hartelust door Belgie sporen. GO-pass 1 kost 6,20, of rond de 8 eur vanaf Roosendaal of Maastricht en geldt als 1 enkle reis naar een statie naar keuze in BE. Kan je online kopen via b-europe.be.
Er is trouwens momenteel voor de zomermaanden weer de bekende aanbieding van 19 eur: elk NL-station naar elke BE-statie, dat kan mogelijk voordeliger zijn als die jongetjespas. Tenminste 3 dagen tevoren aankopen via b-europe of nsinternationaal.
In Duitsland zijn er voor hun zomervakanties per deelstaat hele voordelige SchülerFerienkarten, die gelden meestal enkel voor scholieren die echt in DE op Schule gehen. Maar voor NRW is het tot 19 jaar voor iedereen. kan je 6 weken naar hartelust rondkarren-in trein, metro, bus, tram, maar NIET de slanke witte nette snelle ICE/IC, enkel lokale treinen. Kost iets van 50/60 eur. kan je zien hoe je hier in NL genept wordt met die prijzen.

Reageer