beantwoord

kan ik mijn fiets meenemen in de trein op en keuzedag en moet ik daar dan wel of niet voor betalen

  • 16 June 2014
  • 2 reacties
  • 607 Bekeken

kan ik mijn fiets meenemen in de trein op en keuzedag en moet ik daar dan wel of niet voor betalen
icon

Beste antwoord door Anonymous 16 June 2014, 23:23

Bekijk origineel

2 reacties

Als u een fiets wilt meenemen kan dat voor 6 € koopt u een dagkaart fiets, ongeacht het aantal kilometers. Als u een vouwfiets heeft, mag deze gratis opgevouwen in de trein mee. U dient wel toezicht te houden op uw fiets. In principe kunt u uw fiets door de weeks niet tijdens de ochtend en avondspits in de trein meenemen. In het weekend kan dat wel. In het ergste geval kunt u op een aantal stations ook beter een fiets gaan huren. Neem dan wel een legitimatiebewijs mee. Maar bij werkzaamheden (meestal in het weekend) zijn er weleens werkzaamheden aan het spoor, waardoor er weleens NS bussen in worden gezet, daar kunnen geen fietsen in. En misschien in bepaalde treinen ook niet.
Reputatie 7
Badge +4
Reizend met uw keuzedag kunt u uw fiets wel meenemen maar u moet ten allen tijde een dagkaart fiets voor uw rijwiel kopen. Voor u als houder van uw keuzedag is een geen middagspits maar voor uw fiets wel en dan ook nog op een afwijkende tijd, namelijk van 16.30-1800. Strikt genomen mag u zich tijdens die spits en ook voor negen uur in de ochtend niet met uw fiets in de trein bevinden.

Als u een fiets wilt huren kan ik u ovfiets aanbevelen. Een fiets een dag huren is dan goedkoper dan meenemen en minder gedoe en gesleep. OVfiets is echt bij heel veel stations.

http://www.ov-fiets.nl/ovfiets/ontdekovfiets/ontdekovfiets/ov-fiets-in-het-kort

Reageer