beantwoord

Kun je nog wel e-tickets bestellen?

  • 8 July 2014
  • 3 reacties
  • 351 Bekeken

Voor onze kleinkinderen hebben we zondag een railrunkaartje nodig , ze hebben zelf nog geen ov-chipkaart.
icon

Beste antwoord door Thom 8 July 2014, 10:38

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4
U kunt ze ook uit de automaat halen, dat is even duur of goedkoop als nu en makkelijker dan een e-ticket. Ze zijn dan voorzien van een chipkaart, en u heeft geen ov-chipkaart nodig. Ze checken dan wel in. Kinderen vinden dat vaak wel leuk of spannend. Reist u vaker met de kinderen dan kunt u Kidsvrij overwegen, de kinderen reizen dan voor 15 euro een jaar mee en het is inclusief ov-chipkaart, die normaal 7,50 kost. Dat kan snel uit. Het hebben van een eigen ov-chipkaart is sowieso handig voor andere doeleinden en er is als uw kleinkind die heeft ook een railrunnerkaartje op te laden. Ik weet niet of u een abonnement heeft maar dan is het vaak mogelijk drie gratis Kidsvrij-abonnementen te bestellen, de kinderen moeten dan wel een eigen persoonlijke chipkaart hebben. Het kan heel snel uit want de kinderen rijden dan een jaar gratis.


Op dit moment lijkt de NS site er voor een groot deel uit te liggen. Er zijn geen bestellingen te plaatsen.
Voor onze kleinkinderen hebben we zondag een railrunkaartje nodig , ze hebben zelf nog geen ov-chipkaart.

U kunt nog gewoon vervoerbewijzen (dus ook railrunners) als e-ticket bestellen.
Railrunners blijven echter ook gewoon bij de automaat te koop, zij het als wegwerp OV-chipkaart, zonder dat u daarvoor de inmiddels beruchte €1,00 toeslag voor hoeft te betalen.
Zowel op internet als bij de automaat betaalt u dus gewoon €2,50.

Ideetje: Misschien leuk voor die kids om met een nieuw model kaartje te reizen, waarmee ze meteen leren om in- en uit te checken.
Dag matrevalon, goed dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen. De antwoorden van Thom en Hertog zijn beide juist. Ik heb hier zelf weinig aan toe te voegen. Je kan de Railrunner zowel blijven kopen als e-ticket als via een eenmalige OV-chipkaart zonder toeslag. Groet Ramon

Reageer