beantwoord

meerdaags parkeren P+R en korting

  • 20 July 2021
  • 14 reacties
  • 274 Bekeken

Ik wil graag meerdere dagen parkeren op een P+R waar betaald parkeren is (via Q-park). De laatste dag reis ik terug per trein naar dit station en kan dus korting krijgen bij het verlaten van de P+R. Op NS.nl lees ik: Meerdere dagen parkeren? Ook dan krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein.

Hoe werkt deze korting? Betekent dit dat als ik 4 dagen parkeer alleen over de laatste dag het gereduceerde bedrag geldt? Of is de korting op alle 4 dagen van toepassing?

icon

Beste antwoord door Denice NS 21 July 2021, 10:20

Bekijk origineel

14 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Vreemd want zoals ik het lees is het vragen om misbruik (bijv. rond Schiphol) als je onbeperkt met korting zou mogen parkeren.

Badge +3

Voor korting bij een Q-Park heb je die dag een in/uitcheck bij NS nodig, of een RET rit op die dag. Op een ov-chipkaart natuurlijk, en dat mag een anonieme zijn.

Reputatie 7
Badge +3

Je kunt meerdere dagen gebruik maken van de korting als je elke dag dat je daar parkeert een uitcheck van een treinreis hebt. Dat is hoe ik dat lees.

Edit: alleen de laatste dag is een uitcheck van treinreis nodig voor korting.

Ook als je meerdere dagen parkeert krijg je korting, mits je het P+R terrein verlaat op dezelfde dag als de terugreis met de trein. Er kan maximaal over 28 aaneengesloten dagen geparkeerd worden met korting.

Goedemiddag,

Volgende maand wil ik de internationale trein pakken vanaf Amersfoort.

Kan ik dan ook parkeren met korting in de QPark garage?

De NS ticket is voorzien van een QR code maar kan nergens vinden of ik dan ook van korting gebruik kan maken.

Reputatie 7
Badge +4

Het moet met een ov-chipkaart, of de  NS-Business Card. Met de QR, eigenlijk Aztec-code, is het niet vast te stellen of er een reis met in- of uitcheck is.

Badge +3

Als ik andere topics lees is er voor e-tickets wel degelijk vergoeding mogelijk, zie o.a. deze (oude) reactie van Erryt.

Via https://www.q-park.nl/nl-nl/klantenservice/restitutieformulier/ kan je kiezen voor ‘Restitutie niet verkregen P+R korting’ en vervolgens (een foto/scan van) je P+R betaalbewijs plus een kopie van je e-ticket (pdf) meesturen.

Je moet alleen zelf even uitrekenen wat het bedrag van de gemiste korting is, en wellicht zijn internationale tickets uitgesloten maar het is het proberen waard.

Badge +3

Oeps, via https://www.q-park.nl/nl-nl/klantenservice/ (Parkeren):

Je zou voor de dag van de terugreis wel (het laatste stukje naar de P+R) op een ov-chipkaart kunnen reizen, of een binnenlands e-ticket kopen. Dit mag een enkeltje met 40% korting zijn vanaf een station in de buurt.

Badge +3

Vreemd want zoals ik het lees is het vragen om misbruik (bijv. rond Schiphol) als je onbeperkt met korting zou mogen parkeren.

Voor Schiphol krijg ik op de site van Q-Park geen tarieven te zien, dus ook geen dagtarieven voor treinreizigers. ‘Misbruik’ is daar dus niet mogelijk.

Bij Kennedyplein Eindhoven (noordzijde station) ook niet, daarvoor moet je aan de Fuutlaan (centrumzijde) zijn.

Voor Amersfoort kan je terecht op Piet Mondriaanplein of Barchman Wuytierslaan (beide € 6,00 per dag voor treinreizigers).

Hartelijk bedankt voor het meedenken.
Blijf het vreemd vinden dat de NS voor internationale reizen geen oplossing heeft in deze situatie.

Dan maar de optie van een e-ticket kopen ;)

Reputatie 7
Badge +3

Hartelijk bedankt voor het meedenken.
Blijf het vreemd vinden dat de NS voor internationale reizen geen oplossing heeft in deze situatie.

Dan maar de optie van een e-ticket kopen ;)


Ik denk dat NS geen oplossing heeft voor parkeerders die internationaal reizen, omdat deze reizigers vaak langer parkeren en daarmee plekken bezet houden van betalende parkeerders.

Wanneer je op zeker wilt gaan dan kun je het beste een OV chipkaart gebruiken.

Hallo, over een maand wil ik mijn auto bij p+r Duivendrecht parkeren. Omdat op het tijdstip van parkeren en geen trein rijdt word ik met de auto opgehaald. 3 dagen later pak ik wel gewoon de trein naar het station en vertrek daarna direct met de auto.

 

Ontvang ik wel de volledige NS korting voor deze periode?

 

Dank.

Ja, de dag dat je vertrekt (met de auto weer weggaat) is bepalend, dus er wordt alleen gekeken of je dan met de trein hebt gereisd.

Badge +3

Ja, de dag dat je vertrekt is bepalend, dus er wordt alleen gekeken of je dan met de trein hebt gereisd.

Op de dag dat je met de auto de P+R verlaat moet er een aantoonbare treinreis zijn naar het station.

Dat komt dus goed, bied eerst je ov-chipkaart aan en daarna afrekenen voor de hele periode met korting (€ 6,00 per dag voor Duivendrecht).

Reageer