Papieren reiskaartjes herbruiken

  • 8 maart 2019
  • 4 reacties
  • 132 Bekeken

De losse kaartjes zijn er nog steeds...En zolang ze er nog zijn.....vind ik dat je deze kaartjes moet kunnen hergebruiken ipv ze telkens weg te moeten gooien. Je betaalt dan ook niet steeds een extra toeslag van 1 euro maar eenmalig de aanschaf van een papieren kaart voor bijv 0.50 c. Herladen betekent minder papierverbruik en het scheelt de reiziger in de kosten. Ook al is het maar een kleine aanpassing op de huidige situatie.

4 reacties

Reputatie 5
Dat is zeer zeker goed mogelijk-in vele Franse steden zijn ze overgestapt op dat systeem en kunnen, maar dan enkel PRECIES DEZELFDE-soorten opnieuw herladen worden. Overigens is daar de extra die je moet betalen voor die kaartjes langzaam, gedaald- 30/20 tot nu 10 ct in de nieuwste zulke steden. Maar Paris wil het anders doen: de oude kleine kaartjes met magneetstreep gaan eruit dit jaar en dan moet je een soort anon. chiipkaart @ 2 eur kopen oim daarop en enkeltje voor de metro te mogen zetten. In Lisboa kosten ze 50 ct, maar moet je ze voor elk bedrijf apart kopen (metro, tram, veer etc.) dus dat kan nog lekker oplopen.
De reden dat NS het niet doet/wil is volgens mij geldgewin en omdat die kaartjes zo geprogrammeerd zijn dat ze maar 1 dag geldig KUNNEN zijn-wegens fraude, maar op die dag (hoeft overigens niet die met de datum te zijn-al zal dat bij strenge controle niet gepikt worden) kan je zoveel in+uitchecken als je maar wil en waar dan ook. Dat leverde in het begin problems op met die naar buitenland die meer dagen golden voor de retour-totdat ze doorkregen welke domme fout ze hadden gemaakt.
Reputatie 7
Badge +3
Lijkt me een idee dat alleen maar vraagt om misverstanden, problemen en fraude. Daarnaast wil NS juist het gebruik van de automaat ontmoedigen.
Papier, plastic wat is het verschil? Je betaalt sowieso geen euro voor het papiertje, maar primair voor de kosten van de automaat. Met herladen zou je dat ook moeten betalen. Misschien wordt het juist duurder i.p.v. goedkoper; naast printen moet de automaat ook kunnen herladen.
Reputatie 5
Maar-als het om wat meer reizen gaat, dan is de plastic chipkaart @7,50 naturlijk het beste alternatief en ook beduidend milieu-vrindelijker. Dat veel mensen er niet aan willen is mede de schuld zelf van de bedrijven die zo'n bedrijfsvrindelijk en reiziger-Onvrindelijk systeem ervan hebben gemaakt.
Overigens zijn kaartjes naar het buitenland zonder die 1 eur en je krijgt er bij een retour zelfs 2. Kosten automaat zijn vrijwel hetzelfde voor wel/niet kaartje.

Reageer