beantwoord

Poortjes openen met E-ticket

  • 8 juli 2014
  • 3 reacties
  • 1351 Bekeken

Hoe kom ik op de perron met en internationale papieren online ticket van NSHispeed of DB? Bijvoorbeld op Almere Muziekwijk, wanneer de poortjes gesloten zijn? Ik ben benieuwd.
icon

Beste antwoord door Thom 8 juli 2014, 11:00

Het is geen enkel probleem en zeer eenvoudig. U opent de poortjes met de code op uw papieren onlineticket. Bij een aantal experimentele gesloten poortjes moet u dan nog doen bij de 'brede' ingang voor kinderwagens en dergeljke, veelal aan de rechterkant. Het is een Aztec-code en bestaat uit een zwart-wit patroon met een of meerdere vierkantjes in het midden. Overigens gaan de poortjes nog lang niet overal dicht, het is nog maar op enkele stations het geval en daar is assistentie aanwezig.Reist u met de in Duitsland populaire Handyticket dan staat de Aztec-code er op.
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Het is geen enkel probleem en zeer eenvoudig. U opent de poortjes met de code op uw papieren onlineticket. Bij een aantal experimentele gesloten poortjes moet u dan nog doen bij de 'brede' ingang voor kinderwagens en dergeljke, veelal aan de rechterkant. Het is een Aztec-code en bestaat uit een zwart-wit patroon met een of meerdere vierkantjes in het midden. Overigens gaan de poortjes nog lang niet overal dicht, het is nog maar op enkele stations het geval en daar is assistentie aanwezig.

Reist u met de in Duitsland populaire Handyticket dan staat de Aztec-code er op.
De poortjes zijn nog niet allemaal gesloten.
Pas medio augustus begint NS stapsgewijs en over een periode van 2 jaar de poortjes stapsgewijs te sluiten.
Zo lang de poortjes nog niet allemaal gesloten zijn kunt u met e-ticket dus gewoon in- en uitlopen.

Overigens zijn/worden op stations met poortjes enkele poortjes voorzien van een speciaal model dat zowel OV-chipkaarten kan uitlezen als ook de Aztec code op papieren vervoerbewijzen kan scannen.
Ook als de poortjes definitief gesloten zijn, zal er altijd een mogelijkheid zijn om met e-tickets de poortjes te openen.
Hallo Wopiwo,

Als de poortjes gesloten zijn kun je de poortjes openen met de Aztec code op het E-ticket. 9 juli verdwijnen de papieren kaartjes maar dit betekent niet dat ook de poortjes sluiten. Je zal dus vaak nog gewoon door kunnen lopen met je E-ticket. Ik heb je vraag iets aangepast en verplaatst naar 'Overige producten', om de vindbaarheid te vergroten.

Groet,
Marjan

Reageer