beantwoord

Reizen met een NS groepsretour met de Intercity Direct van Rotterdam-Centraal naar Amsterdam Centraal

  • 21 February 2014
  • 1 reactie
  • 2112 Bekeken

Is het mogelijk om met NS groepsretour met de directe intercity van Rotterdam Centraal naar Amsterdam Centraal te reizen? Moet hiervoor een toeslag betaalt worden en hoe hoog is die toeslag?
icon

Beste antwoord door Anonymous 21 February 2014, 21:06

Bekijk origineel

1 reactie

Hallo Ilona.

Op de website van Groepsretour lees ik bij veelgestelde vragen (4e vraag) het volgende:
"Ja, NS Groepsretour is ook geldig bij de andere treinvervoerders dan NS. Voor ICE is wel een toeslag vereist. Reist u met Intercity direct op het traject Rotterdam - Schiphol, laadt dan een toeslag op uw OV-chipkaart bij de Toeslagzuil op het perron."

Voor het traject Rotterdam Centraal naar Schiphol ben je een toeslag verschuldigd van €2,30 (enkele reis).
Het traject Schiphol -> Amsterdam Centraal is toeslagvrij.
Bron: Website NS Hispeed

Tot slot nog even een tip:
Houdt voordat je die toeslag op jouw OV-chipkaart laadt goed in de gaten of die IntercityDirect wel rijdt. Er vallen nog wel eens treinen uit en dat zou zonde zijn van die €2,30 (scheelt weer een kop koffie).
Als het goed is staan er op het perron speciale zuil waar je ter plekke de toeslag op de OV-chipkaart kunt laden.
Papieren toeslagkaartjes kun je kopen in de kaartautomaten in de centrale hal en aan de achterzijde (Proveniers zijde) van Rotterdam Centraal. Na de verbouwing van Rotterdam Centraal is het echter een hele tippel van spoor 12 naar die kaartautomaten, dus of het in dat geval raadzaam is tot het laatste moment te wachten met aanschaf van het toeslagkaartje tot zeker is dat de ICD rijdt is een vraag.

Hoe dan ook, of je nou linksom of rechtsom gaat met die toeslag, in ieder geval een fijne reis gewenst (en niet schrikken als ie ineens een hele tijd in een tunnel rijdt :8 )

Vriendelijke groet.
Hans

Reageer