beantwoord

Restitutie OV-chipkaart bij aanvraag Tijdelijk Reisrecht

  • 6 March 2014
  • 3 reacties
  • 826 Bekeken

Heb voor € 8 een anonieme ov-chipkaart moeten kopen om daarop met mijn het voordeelurenabonnement te kunnen reizen. Tevens moet ik nu € 11 betalen voor een nieuwe voordeelurenkaart. Ik vind € 19 kosten voor een nieuwe ov-voordeelurenkaart wel veel geld. Kan ik hierop iets terugkrijgen?
icon

Beste antwoord door Herman NS 6 March 2014, 17:07

Bekijk origineel

3 reacties

U zou de anonieme OV-chipkaart kunnen doorverkopen aan iemand anders, die hem misschien tijdelijk nodig heeft en anders kunt u hem gebruiken voor een incidentele meereizer en daar dan samenreiskorting op laden. Ik verwacht niet dat u voor deze anonieme kaart nog geld terug zult krijgen.
De kans om iets terug te zien lijkt me dus doorverkopen.
Dank u voor de tip
Hallo 2Donsem2,

Welkom op het NS Serviceforum. Wanneer je een duplicaataanvraag doet, heb je inderdaad de mogelijkheid om een anonieme OV-chipkaart aan te vragen voor het tijdelijk reisrecht.

Het is helaas niet mogelijk om de anonieme OV-chipkaart te retourneren. Restitutieverzoeken worden in dit soort gevallen op basis van de voorwaarden afgewezen. In dit geval geeft Loes natuurlijk wel een goed advies. Verder is het natuurlijk ook fijn als je een OV-chipkaart achter de hand hebt wanneer je nieuwe OV-chipkaart stuk zou gaan of bijvoorbeeld zou worden gestolen.

Via een Mijn NS-account kun je in dat geval met je anonieme OV-chipkaart direct tijdelijk reisrecht aanvragen, zodat je tijdens het duplicaatproces met korting kunt blijven reizen. Dit is handig, omdat volgens de productvoorwaarden niet altijd alle reizen die tijdens het duplicaatproces zijn gemaakt worden vergoed.

Ik heb je titel aangepast en het topic naar het forum 'overige producten' verplaatst, zodat andere mensen ook snel het antwoord op jouw vraag kunnen vinden.

Vriendelijke groet,

Herman NS

Reageer