beantwoord

Samenreiskorting in het weekend

  • 20 August 2019
  • 2 reacties
  • 246 Bekeken

Beste,
Ik heb een altijd voordeel abonnement en wil op een zaterdag 3 personen met korting meenemen met de trein. Kan ik drie personen meereiskorting geven? En het gaat om een retourtje, hoe werkt dat?
Alvast dank voor u antwoord

Juriaan
icon

Beste antwoord door Tochjo 20 August 2019, 18:21

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3
Ja, u mag drie mensen met Samenreiskorting meenemen.

Mensen die met u meereizen en een eigen OV-chipkaart hebben (persoonlijk of anoniem) kunnen voorafgaand aan de reis bij een kaartautomaat het product Samenreiskorting (en voldoende saldo) op hun kaart laden. Als zij vervolgens inchecken, dan zal bij het uitchecken de ritprijs met korting in rekening gebracht worden. Let op: kies bij het laden van Samenreiskorting ervoor om 2 x te laden, dan is de Samenreiskorting ook voor de terugreis geregeld. Volg de instructies op de automaat.

Mensen die met u meereizen en geen eigen OV-chipkaart hebben, kunnen een e-ticket voor Samenreiskorting kopen (retour).

Op een zaterdag is er geen verschil tussen beide methoden. Op dagen die ook spitsuren kennen, wel: bij Samenreiskorting op een OV-chipkaart geldt namelijk het tijdstip van inchecken, en bij Samenreiskorting als e-ticket geldt het tijdstip van reizen. Dat maakt voor een zaterdag niet uit, maar mocht u later op een werkdag gaan reizen, dan is dat onderscheid wel van belang: als Samenreiskorting op een OV-chipkaart geladen is, dan mag in de spits gereisd worden als vóór de spits is ingecheckt, en bij een e-ticket mag dat niet.

Zie www.ns.nl/samenreiskorting voor meer informatie.
Badge +3
Let ook op dat als er met verschillende treinvervoerders gereisd wordt, de 2x Samenreiskorting soms bij de overstap al opgebruikt wordt.

Kijk (je medereizigers) dus voorafgaand aan de terugreis even voor de zekerheid bij een kaartautomaat of er nog Samenreiskorting geladen is. Zo niet, dan gewoon opnieuw (2x) laden.

Houden ze er dan nog eentje over aan het eind van de terugreis, dan kunnen ze die eventueel verwijderen en anders vervalt hij aan het eind van de dag.

Reageer